Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID lūdz sākt kriminālvajāšanu par aplokšņu algu izmaksu vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde martā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret četrām personām par aplokšņu algu izmaksu vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Dienestā skaidro, ka skaistumkopšanas nozares uzņēmumā veikta grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksa būtiskā apmērā, nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, tādējādi nodarot nozīmīgu kaitējumu valsts budžetam.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums saimnieciskās darbības laikā no 2017.gada janvāra līdz 2019.gada martam izmaksāja darbiniekiem grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu 3,7 miljonu eiro apmērā, kā arī izvairījās no nodokļu nomaksas gandrīz trīs miljonu eiro apmērā.

Kriminālprocesā sākti divi procesi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajām personām, kā arī uzlikti seši aresti personu mantai, proti uzņēmumiem piederošajām kapitāldaļām un nekustamajiem īpašumiem.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā un 218.panta otrajā daļā - darba samaksas noteikumu pārkāpšanas un izvairīšanās no nodokļu nomaksas.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas