Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vidusskolēni sūdzas Satversmes tiesā, jo eksāmena dēļ netiek uz slēpošanas kūrortu

Kāda Rīgas 28. vidusskolas audzēkņa vecāki esot sūdzējušies Satversmes tiesā par neērtībām, ko radījusi angļu valodas eksāmena pārcelšana. Viņi iegādājušies biļetes uz slēpošanas kūrortu, kad nav bijis zināms par pārcelto pārbaudījumu, Neatkarīgajai atzina 28.vidusskolas direktors  Guntars Jirgensons.

Kamēr daudzi skolēni bauda pavasara brīvlaiku, šonedēļ 12. klašu audzēkņi kārto centralizēto eksāmenu angļu valodā.

Jau ziņots, ka otrdien, 26. martā notika pirmais obligātais centralizētais eksāmens vidusskolēniem šajā mācību gadā - angļu valodas eksāmena rakstu daļa.

Noteikumi Par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2012./2013.mācību gadā paredz, ka 26.martā notiek angļu valodas eksāmena rakstu daļa un sākas arī angļu valodas eksāmena mutiskā daļa, kas notiks arī vēl 27.martā un 28.martā.

Pārējie Rīgas 28. vidusskolas divpadsmitās klases skolēni par angļu valodas eksāmena kārtošanu brīvdienās  ne priecājas, ne skumst un eksāmena pārbīdei par pāris mēnešiem lielu jēgu neredz. Daži gan būtu vēlējušies ilgāku laiku, lai varētu sagatavoties pārbaudījumam.

Mazāk pozitīva tajā visā saskata skolas direktors. Pirmām kārtām jau tāpēc, ka lēmumu par to, ka eksāmens notiks martā, Ministru kabinets pieņēmis pērnā gada decembrī, ziņo Neatkarīgā.

Līdz ar to tas ietekmējis skolas darba organizāciju: mācību viela tiek saplānota no 1. septembra, sadalot apgūstamo pa stundām, līdz ar to nācās zaudēt divus mēnešus un sagatavot skolēnus daudz īsākā periodā.

"Pārkombinējām stundu sarakstu, vairāk ielikām tajā angļu valodu, mazāk matemātiku. Pēc eksāmena būs otrādi. Tas, protams, ir izdarāms, taču ir slikti, ka noteikumi tiek mainīti spēles gaitā -  gada sākumā rēķinājāmies ar vienu grafiku, bet pēc tam gada vidū tas jāpārkārto," Neatkarīgajai atzina G. Jirgensons.

Viņš pieļauj, ka tas var arī ietekmēt atzīmes, un neizslēdz iespēju, ka pēc rezultātu saņemšanas sāksies sūdzības – sak, ja vēl būtu mācījušies divus mēnešus, novērtējums būtu labāks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas