Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vieni rausta plecus, citi jau cērp

Tuvākajā laikā taps zināms, kādā veidā ministrijas nākamgad samazinās savus pamata tēriņus. Vakar vēlu pēcpusdienā politiskās partijas sprieda, no kā ministrijām ir iespējams atteikties, lai samazinātu savus bāzes izdevumus par trim procentiem. Šodien par to pašu notiks koalīcijas partneru darba grupas sēde.

Dienas aptaujātās ministrijas gan vēl rausta plecus par gaidāmajiem cirpšanas pasākumiem. Satiksmes ministrijā (SM) par tēriņu samazināšanu pagaidām daudz neko nerunā. Vēl vakar SM nemaz nezināja, ka viņiem uz šodienu ir jāsagatavo priekšlikumi budžeta samazināšanai. SM pārstāvis Aivis Freidenfelds Dienai norāda, ka vēl nav saņemts protokollēmums: "Tas, ka kaut kur ir izrunāts samazināt bāzes izdevumus par vienu, trim vai pieciem procentiem, mums nedod tiesības uzdod finansistiem rēķināt, kādu iespaidu tas var atstāt. Kad būs protokollēmums, tad arī rēķināsim."Arī Ekonomikas ministrijas pārstāvis Arno Pjatkins neko daudz nezināja teikt: "Tas būs tikai diskusiju objekts. Nekas vēl nav nolemts, viss vēl ir tikai priekšā." Viņš norāda, ka ministrijas nepieciešamības būtībā ir balstītas uz likumos pieņemtajiem lēmumiem. Ja būs nepieciešamība, ministrija "ir gatava pacīnīties".Saeimas Budžeta un nodokļu komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība) stāsta, ka prasība par bāzes izdevumu samazināšanu neattieksies uz četrām ministrijām - Aizsardzības, Iekšlietu, Izglītības un Veselības ministriju. Bāzes izdevumiem nav nekāda sakara ar jaunajām politikas iniciatīvām, ko ministrijas iesniegušas ar visai lielu vērienu. "Tās ir vecās lietas, kas kaut kad ir pielemtas un no gada gadā palikušas. Šur tur varbūt ir zudusi aktualitāte, šur tur - mainījušies apjomi, bet, pēc budžeta konstrukcijas metodikas, nauda šajā bāzē paliek," skaidro Šadurskis.Bet kā gan lai partijas zina, tieši no kā ministrijām ir iespējams atteikties savā bāzes finansējumā? Šadurskis norāda, ka tas esot ļoti vienkārši: "Ir pozīcijas, ko mēs nevaram samazināt, jo to neatļauj nedz normatīvie akti, nedz veselais saprāts. Ņemot vērā to, viss pārējais varētu tikt pakļauts pārskatīšanai."Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 18.augusta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas