Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vienoti klientu centri novados: Beidzot izskaudīs tālu braukšanu uz valsts iestāžu kantoriem

Lai Baltinavas novada zemnieki saņemtu Lauku atbalsta dienesta pakalpojumus, viņiem ir jāmēro 68 kilometru garais ceļš uz Gulbeni. Ja nav sava auto, ar sabiedrisko transportu var nokļūt tikai līdz Gulbenei, bet atpakaļ tajā pašā dienā vairs atbraukt nevar. Pārtikas veterinārā dienesta nodaļa atrodas 60 kilometru attālajā Rēzeknē, bet vairākas citas valsts iestādes - Daugavpilī, līdz kurai jābrauc vairāk nekā 150 kilometru. Tuvumā esošajos Balvos ir Darba aizsardzības inspekcijas un Valsts zemes dienesta klientu apkalpošanas centri.

Tā ir šodienas realitāte daudzos novados. Šajā gadā daudz kas var mainīties, ja valdībai izdosies aizsākt jau pirms vairākiem gadiem pieteikto ideju par vienas pieturas aģentūru izveidi, trešdien vēsta laikraksts Diena. Viss liecina, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir noskaņota pielikt visas pūles, lai tas notiktu, jo valdība Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru izveidei piešķīrusi vairāk nekā 900 000 eiro prasīto divu miljonu eiro vietā.

Šogad plānots pakāpeniski uzsākt vienoto klientu centru izveidošanu 50 novados. Līdz marta beigām sadarbībā ar LPS un Valsts reģionālās attīstības aģentūru jāizstrādā Ministru kabineta noteikumi par līdzekļu piešķiršanas kārtību. Pēc tam pašvaldības 30 dienu laikā varēs iesniegt savus pieteikumus. Centru darbību plānots uzsākt jūlijā, orientējoties, ka vispirms tos veido novados, kur nav izvietotas valsts institūcijas.

Kad Krievijas pierobežā esošā Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Lidija Siliņa uzzināja par šo iespēju un to, ka pašvaldībai būs jānodrošina tikai telpas centra izveidei un darbinieks, kas spēj profesionāli veikt centra vadītāja pienākumus, viņa Dienai uzreiz teica - novads noteikti iesniegs pieteikumu. Apstiprinot, ka atsevišķi valsts pakalpojumi ir pieejami pilsētās, kurās nemaz nevar nokļūt bez sava transporta.

Visu rakstu par vienotu klientu apkalpošanas centru izveidi lasiet trešdienas, 18.februāra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas