Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vilcienu konkursa otrajā piegājienā izraugās Škoda Vagonka piedāvājumu

Atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) norādēm pārskatot elektrovilcienu iepirkumu konkursu, par uzvarētāju atzīts Škoda Vagonka piedāvājums, piektdien paziņoja uzņēmuma Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Škoda piedāvājums izmaksā 241 miljonu eiro, kas ir par apmēram 16 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekš par uzvarētāju atzītais Patentes Talgo S.L.(Talgo) piedāvājums.

Pārskatot piedāvājumus, ņemts vērā IUB ieteikums izvērtējumā iekļaut arī elektroenerģijas cenu, kas ietekmē izmaksas visā vilcienu izmantošanas ciklā - 35 gados. Skatot šādi, izdevīgākais piedāvājums bija Škoda Vagonka. Iepirkuma pārskatīšanas periodā iesniegtie uzņēmumu piedāvājumi netika mainīti, uzsvēra PV vadītājs.

Šo iepirkumu komisijas ļēmumu var pārsūdzēt desmit plus vienas darbadienas laikā. Nesaņemot pārsūdzības, līgums tiks slēgts ar Škoda Vagonka. Paredzēts piegādāt 32 elektrovilcienus.

Iepriekš saskaņā ar IUB lēmumu PV bija atkārtoti jāizvērtē visi četri sarunu procedūrā iesniegtie piedāvājumi

Par tiesībām piegādāt 32 jaunus elektrovilcienus sacenšas četri pazīstami vilcienu ražotāji - Talgo, Stadler Pols, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. un Škoda Vagonka.

Pēc IUB 28. janvārī izziņotā aizlieguma slēgt līgumu ar Spānijas kompāniju Talgo, kas tika pasludināta par konkursa uzvarētāju, PV bija 20 dienas laika, lai atkārtoti izvērtētu pretendentu iesniegtos piedāvājumus, ņemot vērā Škoda Vagonka pieteikuma precizējumus./

Tieši Škoda Vagonka pretenzijas dēļ IUB pieņēma lēmumu liegt noslēgt līgumu. Pretenzija bija nevis par konkursa uzvarētāju, bet par PV Iepirkumu komisijas rīcību - tā, IUB ieskatā, nepamatoti ignorēja Škoda Vagonka iesniegtos precizējumus savā piedāvājumā, kas skāra elektrovilcienu vidējo enerģijas patēriņu.

 

Top komentāri

mierīgs jautājums
m
Vai tiešām bija sajaukuši ārpuskārtas iemaksu veicējus?
:)
:
Nu tad vajag vēlreiz pārskatīt, varbūt tad vēl par kādiem padsmit miljoniem dārgāk būs.
a13
a
Bagātajā Vācijā pa Berlīnes piepilsētas sliedēm braukā 5x lētāki s-bāņi. Normāli elektrovilcieni mauc 300 - 500 km maršrutus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas