Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viņķele: Ārpus ārstniecības iestādēm Covid-19 pacientus stacionētu, ja slimnīcās nogādāto skaits sasniegtu tūkstošus

Vietas, kas nav ārstniecības iestādes, Covid-19 pacientu stacionēšanai Latvijā tiktu izmantotas gadījumā, ja būtu izsmelta slimnīcu kapacitāte un kopējais hospitalizējamo pacientu skaits sasniegtu tūkstošus, aģentūrai LETA atklāja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Vaicāta par neseno ieceri izmantot Ķīpsalas halli Covid-19 pacientu stacionēšanai, ja parādīsies tāda nepieciešamība, ministre atzīmēja, ka šis priekšlikums nāca no halles īpašniekiem. "Tā nebija gluži mūsu iniciatīva," piebilda politiķe, vienlaikus paužot pateicību tiem uzņēmējiem, kas sniedz un piedāvā dažāda veida atbalstu, kas ir vajadzīgs gan tagad, gan nākotnē.

"Savukārt, ja man jāatbild, pie kādiem skaitļiem šāda nepieciešamība būtu vajadzīga, tad noteikti runa būtu par tūkstošiem pacientu. Ja slimnīcās būtu vairāk nekā 1000 vai 2000 Covid-19 pacientu, būtu jāskatās pēc papildu jaudām," skaidroja ministre. Viņa tostarp piebilda, ka ir būtiski apzināties, ka galējais risinājums, pirmkārt, būtu nevis gultas pārcelt uz Ķīpsalas vai kādu citu halli, bet vispirms izmantot visu, ko var izmantot slimnīcās.

Tāpat Viņķele pauda, ka pie šādas ekstrēmas situācijas, kuru ir piedzīvojušas daudzas Eiropas valstis, tas nozīmētu ļoti radikālu plānveida pakalpojumu ierobežojumu ieviešanu, ko politiķe nekādā gadījumā nevēlētos pieļaut. Vienlaikus, tas, ka ir kāda telpa, kas ir vairāk vai mazāk piemērota pacientu izguldīšanai, neatrisina personāla problēmu, uzsvēra Viņķele.

"Tādēļ, apzinoties, cik tas būtu dramatiski un sarežģīti, es varu tikai vēlreiz un vēlreiz šo atgādināt kā argumentu sabiedrībai, lai mēs ievērojam šos drošības pasākumus un ierobežojumus, lai mums nav jāpārbauda, vai mēs varam vai nevaram īstenot scenāriju ar hospitāli Ķīpsalas hallē," rezumēja ministre.

Viņķele iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka Covid-19 pacientu gultasvietu robeža, pie kuras nav būtiski jāierobežo plānveida veselības aprūpes pasākumi, ir starp 450 līdz maksimums 500 gultām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas