Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Visi Ušakova ārstēšanai ziedotie līdzekļi novirzīti bērnu un jauniešu ārstēšanai

Visi Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) ārstēšanai ziedotie līdzekļi ir novirzīti bērnu un jauniešu ārstēšanai. No tiem arī tika apmaksāti Ušakova transportēšanas izdevumi no Rīgas uz Berlīnes klīniku un ārstēšana Vācijā, kopumā šiem mērķiem izlietojot 43 761 latu, informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

No valsts finansējuma ārstēšanas izdevumu segšanai Ušakovs atteicās. 40 744 lati ir pārskaitīti klīnikai Vācijā, lai veiktu alogēno kaulu smadzeņu transplantāciju kādai meitenei. Ārstēšanās iekļāva ārpusģimenes cilmes šūnu donora meklēšanu un ar transplantāciju saistītas analīzes.

10 905 lati tika pārskaitīti klīnikai Beļģijā, lai citai meitenei veiktu ar aknu transplantāciju saistītas procedūras. Šajā gadījumā no saziedotajiem līdzekļiem tika apmaksāta daļa procedūru.

8000 eiro tika pārskaitīti septiņus gadus veca zēna ārstēšanai. Viņam tika konstatēts audzējs smadzenēs. Slimībai progresējot, zēnam iestājās veģetatīvā koma. Vācijas klīnikā ārsti apliecināja gatavību uzņemties rūpes par pacientu.

5000 latu tika novirzīti 21 gadu vecam jaunietim leikēmijas ārstēšanai, vēl 18 000 eiro tika novirzīti 17 gadu vecajai jaunietei, lai apmaksātu ārstēšanās kursu Austrijas klīnikā sakarā ar smagu aknu vēnu pataloģiju un inicālu aknu cirozi, bet 51 000 latu ir pārskaitīts Šveices klīnikai septiņus gadus veca zēna ārstēšanai. Operācija tika veikta sakarā ar otrā posma operatīvo ārstēšanu mugurkaula skoliotiskās deformācijai korekcijai ar VEPTR sistēmu saistībā ar smagu, iedzimtu mugurkaula patoloģiju.

43 500 zviedru kronas tika pārskaitītas Zviedrijas klīnikai četrus gadus veca bērna ārstēšanai sakarā ar iedzimtu hipoventilācijas sindromu ar PHOX2B gēna mutāciju. Vēl 48 000 zviedru kronu ir pārskaitītas vienu gadu veca zēna ārstēšanai ar tādu pašu diagnozi - iedzimts hipoventilācijas sindroms ar PHOX2B gēna mutāciju.

Par 900 latiem daļēji segti gūžas kaula operācijas izdevumi divus gadus vecai meitenei, 3000 latu novirzīti septiņus gadus veca zēna uzturēšanās izdevumu segšanai Berlīnes klīnikā "Charite". Par 11 000 latu segti 21 gadu veca jaunieša kaulu smadzeņu transplantācijas izdevumi, 15 000 eiro tika pārskaitīti Latvijas izlases džudistam Vladimiram Osnačam, kas cieta autoavārijā Turcijā.

1110,20 lati tika novirzīti 10 gadus veca zēna mirstīgo atlieku pārvešanai no Berlīnes uz Rīgu, bērns mira Vācijā klīnikā.

Jau vēstīts, ka pērn pēc piedalīšanās Rīgas maratonā 22.maijā Ušakovs nonāca "Charite" klīnikā Berlīnē. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru - pusmaratona distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša viņam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Mēra iekšējo orgānu sistēma bija smagi cietusi no pārkaršanas.

Līdz 30.maijam Ušakovs ar medikamentu palīdzību tika turēts miegā, lai būtu iespējams veikt intensīvo terapiju, bet pēc pamošanās intensīvā terapija turpināta līdz 16.jūnijam. Lai apmaksātu ārstēšanos Berlīnē, viņa ģimene atvēra ziedojumu kontus, un nepieciešamā summa tika saziedota nedēļas laikā, taču tā Ušakovam bija nepieciešama daļēji. Pēc ārstēšanās un transportēšanas izdevumu segšanas visu atlikušo summu Rīgas mērs novirzījis bērnu ārstēšanai.

Ušakovs ir atsācis nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, taču šogad maratonā nepiedalīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas