Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vissarežģītāko situāciju ar Covid-19 pacientu ārstēšanu paredz Latgalē

Vissarežģītākā situācija ar Covid-19 pacientu ārstēšanu būs Latgalē, jo tur ir viszemākā vakcinācijas aptvere, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes prognozēja Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

"Visakūtākā būs tā vieta, kur visvairāk tiks izolēts vai saslims veselības aprūpes personāls - ārsti, māsas. Tā kā Latgales reģionā vakcinācijas līmenis ir zemākais, tad mēs paredzam, ka tur arī situācija būs vissarežģītākā, un faktiski tā jau ir sarežģīta, jo nu jau būs otrā nedēļa, kopš Daugavpils [reģionālā] slimnīca izsludināja ārkārtas stāvokli," sacīja Kalējs.

Viņš atzīmēja, ka tieši Latgalē Covid-19 pacientu pieplūdums jau patlaban ir daudz straujāks, jo nevakcinēto personu skaits ir relatīvi liels.

Slimnīcu biedrības vadītājs stāstīja, ka ar Covid-19 arvien vairāk slimo gados jauni cilvēki un slimības gaita kļūst arvien smagāka. Viena pacienta ārstēšana izmaksas esot augstas - ja tiek pielietoti dārgi antivirālie medikamenti, tad izmaksas pārsniedz 1000 eiro dienā.

Kalējs atzina - ir skaidrs, ka Covid-19 pacientu skaits slimnīcās pieaugs, un līdz ar to samazināsies arī slimnīcu iespējas sniegt pakalpojumus citiem pacientiem. "To nav grūti iedomāties: ja ārsts no vienas nodaļas aiziet uz citu, tad tajā iepriekšējā darbavietā sniedzamo pakalpojumu apjoms var tikt ierobežots," viņš sacīja, piebilstot, ka patlaban vismaz neatliekamā palīdzība visās slimnīcās vēl tiek nodrošināta pilnā apmērā.

Kā ziņots, pēdējās nedēļās Latvijā pieaug ar Covid-19 saslimušo personu skaits un arvien vairāk no tām tiek stacionētas. Kā liecina Nacionālā veselības dienesta dati, trešdien Latvijas slimnīcās ārstējās 317 Covid-19 pacienti, no tiem 32 bija ar smagu slimības gaitu.

Rīgas Austrumu Klīniskajā universitātes slimnīcā un Daugavpils reģionālajā slimnīcā Covid-19 pacientu lielā pieplūduma dēļ jau pāris nedēļas ir izsludināts ārkārtas stāvoklis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas