Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vitenbergs Satiksmes ministrijas padotības iestādēm uzdod izņemt krievu valodas saturu no savām mājaslapām

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) devis rīkojumu Satiksmes ministrijas (SM) padotības iestādēm un kapitālsabiedrībām, kas darbojas tikai Latvijas iekšējā tirgū, līdz 7.februārim pārskatīt savas mājaslapas un izņemt no tām saturu krievu valodā, aģentūru LETA informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Aļona Zandere.

Tāpat ministrs aicinājis aktualizēt interneta vietnēs publiski pieejamo informāciju, atjaunojot to ar aktuālo politisko un ekonomisko situāciju pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Lai gan vairākas SM kapitālsabiedrības pamatā darbojas tikai Latvijas iekšējā tirgū un tām nav vajadzības attīstīt eksportu un veidot sadarbību ar valstīm, kurām vieglāk ir komunicēt krieviski, joprojām to internetā vietnēs ir atrodams atsevišķs saturs krievu valodā. Tāpat ir dažādi vizuālie materiāli un grafiskie risinājumi, kur Krievija līdzās citiem partneriem ir atainota kā viena no eksporta mērķa valstīm.

Vitenbergs norāda, ka Krievijas militārais iebrukums Ukrainā, veicot neskaitāmus kara noziegumus un zvērības pret ukraiņu tautu, ir rosinājis piemērot plašu sankciju loku gan no Latvijas, gan no Eiropas Savienības puses. 

"Ir nepieņemami, ka joprojām tiek komunicēts valodā, kuras nācija ir nodarījusi tik neiedomājamu postu. Mēs darām visu iespējamo, lai maksimāli mazinātu kravu pārvadājumus ar Krieviju, tajā pašā laikā ne mazāk svarīgi ir pārcirst šo mentālo saiti, kas atsevišķām ministrijas kapitālsabiedrībām velkas līdzi gadu desmitiem," uzsver Vitenbergs.

Kā rīkojuma izpildes termiņš norādīts šī gada 7.februāris.

Aģentūras LETA novērojumi liecina, ka šobrīd teju visu SM kapitālsabiedrību mājaslapās ir pieejama informācija tikai latviešu un angļu valodā. Vienīgā SM kapitālsabiedrība, kuras mājaslapā ir pieejama informācija arī citās valodās, ir nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas