Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vitronic Baltica saņēmis pirmos stacionāros fotoradarus; drīzumā sāks uzstādīšanu

"Process beidzot ir aizgājis," sacīja Vitronic Baltica vienīgais valdes loceklis.
Uzņēmums Vitronic Baltica jau saņēmis pirmos stacionāros fotoradarus un drīzumā sāks to uzstādīšanu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Labrīt, Latvija! sacīja kompānijas vadītājs Sergejs Borisovs.

Viņš atzina, ka stacionāro radaru uzstādīšana nedaudz aizkavējusies, bet uzņēmums dara visu iespējamo, lai pasteidzinātu darbus un izpildītu savas saistības līdz 20.maijam uzstādīt iekārtas.

Vērtējot fotoradaru ieviešanas procesu, Borisovs norādīja, ka projekta īstenošanā pieļauta kļūda un sabiedrība nepietiekami informēta par notiekošo. Līdz ar to patlaban emocijas sit augstu vilni un cilvēkiem ir nepareizs priekšstats par fotoradaru ieviešanu. Piemēram, cilvēki brīnās, ka pirms pārvietojamiem fotoradariem neuzstāda brīdinošās zīmes, lai arī to plānots darīt tikai pirms stacionārajiem radariem.

Uzņēmējs pauda nožēlu, ka patlaban visi runā tikai par to, kas šajā projektā nav izdarīts, bet nekas netiek teikts par to, cik milzīgs darbs jau ieguldīts, ieviešot pārvietojamos fotoradarus, iepērkot iekārtas un apmācot cilvēkus.

Komentējot Vitronic Baltica ieņēmumus, Borisovs norādīja, ka tie aptuveni atbilst sākotnēji plānotajiem. Kopumā šis ir piecu gadu projekts un patlaban aizvadīts tikai gads. Šis ir projekta sākuma posms, kurā galvenokārt tiek ieguldīta nauda.

Lūgts komentēt autovadītāju sašutumu par pārvietojamo fotoradaru slēpšanu, Vitronic Baltica vadītājs norādīja, ka līdzīgu praksi izmanto arī citās valstīs. Tiem autovadītājiem, kuri nepārkāpj noteikumus, par to nebūtu jāsatraucas.

Vietas, kur jāizvieto fotoradari, nosaka policija un Vitronic Baltica ir tikai izpildītāji. Borisovs arī informēja, ka līdz šim ierosināti trīs kriminālprocesi par fotoradaru bojāšanu, tostarp vienā gadījumā nodarīti tīši bojājumi. Viņš pauda cerību, ka pēc stacionāro fotoradaru uzstādīšanas nepieaugs vandalisma gadījumu skaits.

Komentējot internetā izplatīto videomateriālu, kurā redzama Vitronic Baltica automašīna, kas būtiski pārkāpj braukšanas ātrumu, Borisovs norādīja, ka šis gadījums ir izmeklēts un pieņemti attiecīgi lēmumi. Viņš piekrita, ka fotoradaru ieviesējiem jāievēro ceļu satiksmes noteikumi un jārāda piemērs citiem satiksmes dalībniekiem.

Jau ziņots, ka Vitronic Baltic līdz 20.maijam jāuzstāda 110 stacionārie fotoradari.
Patlaban ir noslēgusies projekta otrā kārta, un Latvijā strādā 30 uzņēmuma piegādātie pārvietojamie fotoradari, kā arī četri policijas rīcībā esošie. Šie 34 fotoradari kopumā var tikt izvietoti aptuveni 200 vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas