Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vjačeslavs Dombrovskis pamet Saskaņas valdi

Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis lēmis atstāt partijas Saskaņa valdi.

Dombrovskis aģentūrai LETA norādīja, ka, atstājot partijas valdi, viņš turpinās būt Saskaņas biedrs un strādāt partijas Saeimas frakcijā.

Paziņojumā mikroblogošanas vietnē Twitter politiķis skaidroja, ka kopš pērnā gada novembra strādājis partijas valdē, neskatoties uz atšķirīgiem viedokļiem par to, kā partijai būtu jāstrādā. Tomēr laika gaitā viedokļu atšķirības kļuvušas tikai dziļākas virknē jautājumu.

"Sākot no nepieciešamības dot skaidru vērtējumu korupcijas skandāliem Rīgas domē un beidzot ar jebkādas stratēģijas neesamību partijas iziešanai no "sarkanajām līnijām"," skaidroja politiķis.

Dombrovskis pauda "dziļu pārliecību", ka, ja partija turpinās uzturēt līdzšinējo kursu, tad 2022.gada vēlēšanas Saskaņai var izrādīties pēdējās.

"Šādā situācijā es nevaru turpināt pildīt partijas valdes locekļa pienākumus," uzsvēra parlamentārietis.

Dombrovskis skaidroja, ka Saskaņai pievienojās ideoloģisku apsvērumu dēļ, jo redzējis, ka tā ir vienīgā partija, kas cīnījusies pret "sarkanajām līnijām" etniskajos jautājums un domājusi, kā apvienot sašķelto Latvijas tautu. Viņš arī pauda, ka nav gatavs strādāt kādā citā politiskā spēkā, kas uztur šādas "sarkanās līnijas".

Politiķis akcentēja, ka Saskaņai sevi jāpārbūvē, lai izvairītos no iespējas, ka 14.Saeimas vēlēšanas tai būtu pēdējās. "Ja tā būs, tad jautājums par manu kandidēšanu no šī saraksta būs lieks," teica Dombrovskis, piebilstot, ka pagaidām viņam grūti komentēt nākotnes gaitas, jo tās lielā mērā atkarīgas no politiskā spēka spējas mainīties.

Viņš arī pieļāva, ka, ja Saskaņa nespēs mainīties, tad tās ideju karogs nokritīs zemē, taču noteikti atradīsies kāds cits, kas vēlēsies partijas sludinātās vērtības paņemt.

Politiķa ieskatā partijai nepieciešams definēt skaidru pozīciju un politiku par vairākiem jautājumiem valstī. Viņš akcentēja, ka, piemēram, jautājumā par administratīvi teritoriālo reformu Saskaņa katrā no lasījumiem balsojusi atšķirīgi.

Tomēr svarīgākais, kas būtu jādara partijai, viņaprāt, ir stratēģijas izstrāde iziešanai no "sarkanajām līnijām". Dombrovskim gan nav pārliecības, ka iziet no tām ir partijas spēkos, tomēr to ir vismaz jācenšas darīt.

"Saskaņai nepieciešama pamatīga pārbūve no paša sākuma. Ja mani vārdi līdz šim nebija pietiekami, tad, iespējams, viņus pārliecinās mana rīcība," pauda Dombrovskis.

Saskaņas Domes vadītājs, ilggadējais partijas līderis Nils Ušakovs aģentūrai LETA pauda, ka šādu lēmumu Dombrovskis pieņēmis pats kā pieredzējis politiķis.

Dombrovskis bija kandidējis uz partijas priekšsēdētāja amatu, taču to neieguva, jo par Saskaņas vadītāju tika ievēlēts Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs. Urbanovičs aģentūrai LETA norādīja, ka ikviens ir tiesīgs izvēlēties labāko veidu, kā īstenot partijas kolektīvos mērķus. Vienlaikus Urbanovičs pauda cerību, ka viņam netrūks ne Dombrovska padoma, ne kritikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas