Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VP: Engures novadā pazudušais ASV pilsoņu divgadīgais puisēns bija nogājis aptuveni divus kilometrus

Engures novada Klapkalnciemā pazudušais divus gadus vecais zēns, kas ir tūristu - ASV pilsoņu - bērns, bija nomaldījies mežā, kāpu zonā, bet atrasts aptuveni pusotra līdz divu kilometru attālumā no vietas, kur pazuda ģimenei.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūru LETA informēja, ka vakar mežā Klapkalnciemā bija pazudis divgadīgs, 2013.gadā dzimis, bērns Vācijā, Berlīnē, dzīvojošai ASV pilsoņu ģimenei, kura atvaļinājumā atbraukusi uz Latviju atpūsties.

Viņa apstiprināja, ka meklēšanā bija iesaistīti Valsts policijas (VP), Zemessardzes, Engures novada un Jūrmalas pilsētas pašvaldības policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, tāpat piedalījās brīvprātīgie - pavisam kopumā bērnu meklēja ap 500 cilvēku.

Bērns, kuru plkst.6.15 no rīta atrada meža masīvā, purva malā, naktī bija nogājis salīdzinoši nelielu attālumu - aptuveni pusotru līdz divus kilometrus. Tomēr, meklējot viņu, arī izstaigājot apkaimi meklētāju ķēdē, iepriekš, naktī, bērnu nepamanīja. Nevarot izslēgt iespēju, ka viņš varēja būt nobijies un paslēpies. Fiziski bērns nebija savainojies.

VP noskaidro notikušā apstākļus, un sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību, taču nedz konkrēts pants, nedz aizdomās turamā statuss nevienai personai procesā nav piemērots un VP lietvedība nav šķērslis tūristu ģimenes tālākai ceļošanai, skaidroja Purviņa.

Viens no brīvprātīgajiem sociālajā tīklā publicējis bildi, kurā redzams, ka mazais puisēns atrasts. Brīvprātīgais Lauris norāda: "IR!!ATRADĀM!!"

Kā ziņots, Engures novadā, Klapkalnciemā, pazudušais divus gadus vecais bērns, kas bija nomaldījies mežā kopš svētdienas vakara, šorīt atrasts, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Engures novada pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka bērns bija pazudis kopš svētdienas, 16.augusta, vakara, kad tūristu ģimene bija iebraukusi un piestājusi mežā, lai palasītu ogas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas