Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VP nesoda, ja privātā transportlīdzeklī brauc vairāk nekā divas personas

Ņemot vērā, ka joprojām saņemam iedzīvotāju zvanus un jautājumus par sociālajos tīklos plaši izskanējušo informāciju, ka Valsts policija (VP) piemēro naudas sodu, ja vienā automašīnā pārvietojas vairāk nekā divi cilvēki, VP vērš uzmanību, ka šī informācija nav patiesa.

VP pārstāve Simona Grāvīte saka, ka arī policijas rīcībā ir nonākusi informācija, kur "kāda drauga paziņa stāsta, ka viņam ir uzlikts naudas sods apmēram 300 eiro par to, ka no darba brauca vienā automašīnā vairāk nekā divi cilvēki". Rūpīgi pārbaudot šo informāciju, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētajā administratīvo pārkāpumu izdarījušo personu datubāzē šādi protokoli nav reģistrēti, uzsver Grāvīte.

"Interesanti, ka gadījumos, kad policija saņēma informāciju par šādu iespējamu sodu un lūdza, lai šī persona atsūta mums protokola numuru vai kādu informāciju, pēc kā identificēt notikumu – neviens to nav izdarījis. Bet vienā gadījumā pēc šāda lūguma persona atzina, ka sameloja par piemērotu sodu – tāds gadījums nemaz nav bijis," norāda Grāvīte.

VP vērš uzmanību, ka valdības pieņemtie ārkārtējās situācijas ierobežojumi pēc būtības neattiecas uz personu atrašanos privātajās automašīnās, tomēr, kontrolējot citus ārkārtējās situācijās ierobežojumus, policija arī preventīvi uzrauga un atsevišķos gadījumos arī pārbauda automašīnas.

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kas nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, piemēram, dodoties uz darbu, šobrīd policijai nav iemesla to vērtēt kā pārkāpumu, uzsver Grāvīte. Tomēr vienlaicīgi VP aicina personas izturēties atbildīgi un nerekomendējam šādi rīkoties – izvērtējiet nepieciešamību pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuros pēc būtības nav iespējams ievērot divu metru distanci.

Top komentāri

Kāpēc nesoda?
K
Pantu taču var piemeklēt, ja ne, tad pielāgot. Ir taču tik patīkami pačakarēt cilvēkiem dzīvi šajā valstī
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas