Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
"Ir jautājums, ar kādu mērķi partija deleģē uz komisiju šādu komisijas locekli, skaidri zinot, ka ir interešu konflikts," ar Ašeradena atrašanos komisijā nemierā ir Zariņš

Zariņš darbu OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijā atstājis tostarp Ašeradena dēļ

Saeimas deputāts Ivars Zariņš (Saskaņa) darbu obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem veltītās parlamentārās izmeklēšanas komisijā pametis, jo tādā veidā protestējot pret Ievas Krapānes (KPV LV) iecelšanu šīs komitejas vadītājas amatā. Ceturtdienas rītā Zariņš Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmā atklāja, ka darbu pametis gan Krapānes dēļ iecelšanas dēļ, gan komisijas locekļa, bijušā ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (JV) "acīmredzamā interešu konflikta dēļ".

Zariņš teica, ka Krapānes iecelšana komisijas vadītājas amatā uzskatāmi parāda izmeklēšanas komisijas virzību.

"Ir vieni, kas vēlās tiešām izmeklēt, kuri dibina šo komisiju, un pēc tam šīs komisijas izmeklēšana tiek uzticēta cilvēkiem, kuriem ar šo iniciatīvu nav bijis nekāda sakara. Mērķis parasti ir viens - lai izgāztu šo izmeklēšanas komisiju," savu viedokli atklāj Zariņš. 

Viņš arī atzīst, ka pēdējais faktors, kas pamudināja atteikties no darba komisijā, ir partijas, kura teikusi, ka cīnīsies ar OIK afēru (KPV LV) lēmums deleģēt komisijas darbam cilvēku, "kuram vispār nav kompetences."

Runājot par to, kuram tam vajadzēja kļūt par izmeklēšanas komisijas vadītāju jaunieceltās Krapānes vietā, Zariņš nosauca deputātu Didzi Šmitu (KPV LV), minot, ka viņš pat netika deleģēts amatam.

Vēl Zariņš neslēpa, ka "pie esošā komisijas sastāva par komisijas vadītāju vajadzēja kļūt man." Komisijas locekļiem balsojot pret viņu komisijas vadītāja amatā, Zariņš esot sapratis, ka "mana kompetence un pieredze komisijai vajadzīga nav". 

"Partija, kura ir bijusi līdz ausīm iesaistīta OIK afērā, deleģēja darbam komisijā cilvēku, kurš atrodas izteiktā interešu konfliktā un kurš tur vispār nedrīkstētu atrasties," skarbi izteicās Saskaņas deputāts, minot, ka nepieciešams izmeklēt bijušā ekonomikas ministra  Ašeradena iecelšanu komisijā. "Elektroenerģijas tirgus likumu, ar kuru dzima OIK, izveidoja [pašreizējā Ministru prezidenta Krišjāņa] Kariņa (JV) laikā. Viņš ir visa šī pasākuma krusttēvs. Tāpēc ir jautājums, ar kādu mērķi partija deleģē uz komisiju šādu komisijas locekli, skaidri zinot, ka ir interešu konflikts," savus apgalvojumus pamatoja Zariņš. 

Taujāts par turpmāku OIK komitejas virzību, Zariņš stāsta, ka komisijas vadītājam ir jāseko iepriekš izstrādātajam darba uzdevumam. "Mēs uztaisījām ļoti detalizētu darba uzdevumu, tagad, vienalga, kurš būs vadītājs, būs spiests šo darba uzdevumu pildīt. [..] Jautājumi ir ļoti konkrēti un uz tiem ir jābūt ļoti konkrētām atbildēm," skaidro deputāts. 

Jautāts par sagaidāmo rezultātu, Zariņš sagaida, ka pēc izmeklēšanas veikšanas "būs zināmi šie vārdi, uzvārdi, būs zināms tas, kas ir pareizi un kas nav pareizi, kā mēs esam nokļuvuši pie šī rezultāta un ko ar to visu pēc tam var darīt." 

Top komentāri

edvins
e
Kas Latvijā notiek? Ar OIK afēru apzogot Latvijas tautu cilvēki ievēlēti tādā komisijā? Tā arī ir jāizskata, kā krimināllieta. OIK afēristiem ir jāatmaksā valsts budžetā visas naudas izmaksātās summas ! Cita ceļa šeit neredzu. Un likuma priekšā vēl jāatbild.
āšerādenus par dārziniekiem!
ā
Protams. Būt komisijā ar cilvēku, kas to visu izveidojis un piesedz, turklāt pilnīgi nekompetentas pamatskolotājas vadībā, ir tīrā laika izšķiešana. Malacis, Zariņ!
.
.
Ir jau pagalam dīvaini izmeklēšanas komisiju veidot no tiem pašiem ļaudīm, kas OIK afēru ir ieviesuši, bet tāda ir Saeimas koalīcija, neko darīt. Tas atgādina avīžu ziņu par zinātniekiem, kuriem izdevies radīt zirnekļa un reņģes hibrīdu, kurš pats sev jūrā auž izturīgus tīklus, tādejādi atvieglojot zvejnieku grūto darbu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas