Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zemessargus varēs piesaistīt bīstamu noziedznieku meklēšanā

Zemessardzi iesaistīs atbalsta sniegšanā Valsts policijai (VP) likumpārkāpēju meklēšanā, otrdien lēma valdība.

Izvērtējot Zemessardzes un VP sadarbību likumpārkāpumu novēršanā un sabiedriskās kārtības garantēšanā 2013. un 2014.gadā, ir konstatēta nepieciešamība iesaistīt zemessargus atbalsta sniegšanā VP ne tikai pazudušu personu meklēšanā, bet arī tādu personu meklēšanā, kuras tiek turētas aizdomās par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Latvijas reģionos Valsts policijas resursi ir ierobežoti, lai veiktu plaša mēroga neatliekamus pasākumus likumpārkāpēju meklēšanā. VP, saņemot Zemessardzes atbalstu likumpārkāpēju meklēšanā, varēs savus resursus efektīvāk izmantot tieši likumpārkāpēju meklēšanas pasākumu īstenošanai, nevis dažādu šī pasākuma nodrošināšanas funkciju izpildei. Tādējādi tiks stiprināta vispārējā sabiedriskā drošība.

Zemessardzes iesaistīšanas būtība likumpārkāpēju meklēšanā ir sniegt atbalstu Valsts policijai tikai izņēmuma gadījumos un vienīgi atbalsta funkciju īstenošanā, piemēram, patrulēšanā un evakuēto teritoriju apsardzē, nevis iesaistīties tiešu aizturēšanas specoperāciju veikšanā.

Tāpat valdība otrdien akceptēja grozījumus likumā, kas paredz VP un pašvaldības policijai, pildot kārtības uzturētāja funkciju valsts vai pašvaldību institūciju organizētajos pasākumos, piesaistīt Zemessardzi atbalsta sniegšanai sabiedriskās kārtības garantēšanā.

Pašlaik Latvijā zemessargu ir nedaudz vairāk kā 8000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas