Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zemnieku saeima: Šogad Latvijas kartupeļu audzētāji ārzemju pircējiem kartupeļus nepārdod

Šogad Latvijas kartupeļu audzētāji ārzemju pircējiem kartupeļus nepārdod, aģentūrai BNS pastāstīja biedrības "Zemnieku saeima" pārstāvis Mārtiņš Trons.

Viņš norādīja, ka šogad Latvijā izaudzētie kartupeļi arī paliek Latvijā. "Šogad kartupeļus nerealizē ne uz Poliju, ne Lietuvu, ne Krieviju. Paliek tepat Latvijā," apliecināja Trons.

Viņš klāstīja, ka izaudzētos kartupeļus Latvijas audzētāji piegādā Latvijas čipsu un cietes ražotājiem, kā arī kooperatīviem. "Tiem, kam līgumi ar čipsu ražotājiem, ved viņiem, tie, kam līgumi ar cietes ražotāju "Aloja Starkelsen", ved uz turieni, kā arī daži pārdod ražu kooperatīviem, piemēram, "Mūsmāju dārzeņiem" un "Galiņiem"," sacīja "Zemnieku saeimas" pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, kartupeļu cenas šogad ir aptuveni pagājušā gada līmenī. "Cenas vairāk vai mazāk ir tādas pašas kā pērn rudenī," informēja Trons un prognozēja, ka kartupeļu cenas nākamā gada sākumā nebūs tik augstas kā šogad janvārī un februārī. "Izskatās, ka šoziem kartupeļu pietiks, tāpēc nākamā gada sākumā kartupeļu cenām nevajadzētu būt tikpat augstām kā pērn janvārī, februārī," atzina biedrības pārstāvis un piebilda, ka pašlaik kartupeļu iepirkuma cena ir aptuveni astoņi līdz deviņi santīmi par kilogramu.

Jau vēstīts, ka sausuma un neražas dēļ Krievijas uzpircēji janvārī un februārī aktīvi pirka kartupeļus Latvijā. Uzpircēju spiediena dēļ mazumtirdzniecībā pieauga arī kartupeļu cenas.

Pašlaik Latvijā novākta ir vairāk nekā puse kartupeļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas