Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziemas izskaņa Latvijā bijusi krietni siltāka par normu

Pagājušais mēnesis Latvijā bija 3,7 grādus siltāks nekā ierasts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Februāra vidējā gaisa temperatūra valstī sasniedza +0,6 grādus, un tas bija siltākais ziemas mēnesis kopš 2020.gada, kad februāra un janvāra vidējā temperatūra bija attiecīgi +2,2 un +3,1 grāds.

Pagājušā mēneša minimālā gaisa temperatūra bija -17,6 grādi 10.februārī Alūksnē, bet augstākā temperatūra bija +11,4 grādi 16.datumā Pāvilostā. Februārī tika pārspēti 11 siltuma rekordi.

Vistuvāk normai - 2,3 grādus virs tās - mēneša vidējā gaisa temperatūra bija Kolkā, savukārt Daugavpilī februāris bija pat 4,8 grādus siltāks nekā ierasts.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā februārī bija 56,5 milimetri jeb 140% no normas. Visvairāk nokrišņu - 95,1 milimetrs - bija Rucavā, bet vismazāk lija un sniga Rūjienā, kur reģistrēti 27,4 milimetri nokrišņu. Liepājā, Rucavā, Jēkabpilī un Daugavpilī nokrišņu daudzums februārī vairāk nekā divas reizes pārsniedza normu.

Mēneša pirmajā pusē bieži sniga un putināja, Dagdas novērojumu stacijā sniega sega kļuva pat 37 centimetrus bieza, bet mēneša beigās vienlaidu sniega sega bija nokususi visā valsts teritorijā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums februārī bija 89% - no 86% Rīgā līdz 92% Saldū. Stiprākās vēja brāzmas - 24,4 metri sekundē - tika novērotas 1.februārī Ventspilī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas