Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrība lems, vai pieņemt Maxima Latvija dāvinājumu

Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrības Zolitūde 21/11 kopsapulcē sestdien lems, vai biedrība ir gatava pieņemt daļas objektā Priedaines ielā 20, informēja biedrības pārstāve Regīna Ločmele.

Arī Maxima pārstāvis Jānis Beseris žurnālistiem apstiprināja, ka Maxima Latvija traģēdijas vietā neplāno veikt nekādu komercdarbību, tāpēc ir izteikusi šādu dāvinājuma piedāvājumu cietušo biedrībai. Maxima Latvija uzskata, ka "gala lēmums par to, kas nākotnē atradīsies traģēdijas vietā, ir jāpieņem cietušajiem, tāpēc ir izteikusi šādu piedāvājumu un sākusi pārrunas ar biedrību," norādīja Beseris.

Viņš gan sacīja, ka īpašumtiesības objektā Priedaines ielā 20 ir diezgan sarežģītas, līdz ar to nevar precīzi pateikt, cik liela daļa pieder tieši Maxima Latvija. Viņš skaidroja, ka Maxima īpašumā bijusi veikala ēka, pārsegums virs pagraba un jumta apakšējā daļa, bet cik tas bijis procentuāli no kopējā īpašuma, nevarēja pateikt. 

Rīgas domes Īpašuma departamenta vadītājs Oļegs Burovs sacīja, ka potenciāli šāds īpašums varētu būt apgrūtinājums cietušo biedrībai, tāpēc pieļāva iespēju, ka biedrības vārdā šo dāvinājumu varētu pieņemt arī Rīgas pašvaldība. Burovs gan piebilda, ka pagaidām tās visas ir tikai teorētiskas iespējas, Maxima Latvija vēl nav runājusi ar pašvaldību un pagaidām risina sarunas tikai ar cietušo biedrību.

Zolitūdes traģēdijā cietušie uzskata, ka ir jānojauc visi objekti traģēdijas vietā, ieskaitot 12 stāvu dzīvojamo ēku, un jāizveido piemiņas vieta. Ločmele norādīja, ka arī vairāku apkārtējo māju dzīvokļu īpašnieku biedrības esot savākušas parakstus aicinājumam nojaukt ne tikai traģēdijas vietā esošo pussabrukušo veikalu, bet arī uzbūvēto dzīvojamo ēku. Kopsapulcē biedrība Zolitūde 21/11 saskaņos savu viedokli ar dzīvokļu īpašnieku biedrībām un lems par kopīga aicinājuma parakstīšanu.

Lai novērstu apkārtējās vides degradāciju, Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijā 4.jūlijā pieņēma lēmumu, kurā uzdeva Zolitūdē sagruvušā veikala Maxima ēkas īpašniekiem virszemes daļā esošo drupu un bīstamo konstrukciju demontāžu veikt ne vēlāk kā divu mēnešu laikā kopš brīža, kad Valsts policija traģēdijas vietu nodeva īpašnieku valdījumā.

Patlaban veikala drupas klasificētas kā A kategorijas grausts, kas vērtējams kā vidi degradējošs un bīstams apkārtējai sabiedrībai. 

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam Maxima, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas