Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zolitūdes traģēdijas krimināllietas izmeklētājs mēnesī saņem 700 latus uz papīra

Zolitūdes traģēdijas krimināllietas galvenais izmeklētājs atalgojumā mēnesī saņem apmēram 700 latus pirms nodokļu nomaksas, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Šim izmeklētājam ir pakļauta 46 cilvēku izmeklēšanas grupa. Kriminālprocesa virzītājs mēnesī kopā ar piemaksām, piemēram, par izdienu un dienesta pakāpi, atalgojumā saņem apmēram 700 latus pirms nodokļu nomaksas, norādīja Pildava.

Pārējo izmeklēšanas grupas dalībnieku atalgojumu ir grūti aprēķināt, jo katram atalgojums atkarīgs no izdienas un pakāpes, kā arī darba novērtējuma. Izmeklēšanas grupā darbojas Valsts policijas profesionālākie un pieredzes bagātākie darbinieki.

Jau ziņots, ka sabiedrības kritiku izpelnījās nu jau izjukušās Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijas neskaidrie mērķi un lielie izdevumi. Sākotnējā tāme paredzēja, ka kopējie izdevumi nākamajā gadā ir 205 482 eiro jeb 143 837 lati. Četriem komisijas locekļiem atlīdzībai nākamgad bija ieplānoti 104 186 eiro (72 930 latu).

Pēc sabiedrības kritikas trīs komisijas locekļi - bijušais Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, uzņēmēja Baiba Rubesa un bijusī organizācijas Delna pārstāve Inese Voika - komisiju nolēma pamest. Pēc Kažociņa priekšlikuma valdības sēdē tika atlikts jautājums par finansējuma piešķiršanu komisijai.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas