Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zolitūdes traģēdijas vietā attīrīti būvgruži; teritorija sagatavota dzīvojamās ēkas konservācijai

SIA _Maxima Latvija _pagājušajā nedēļā pabeigusi sagruvušā Zolitūdes veikala teritorijas sakārtošanas darbu pirmo posmu, demontējot atlikušo veikala ēkas virszemes daļu un teritoriju attīrot no būvgružiem, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris.

Līdz ar to teritorija Priedaines ielā 20 sagatavota tālāko darbu izpildei - ēkas pazemes stāva un dzīvojamās ēkas konservācijas darbu veikšanai, kurus īstenos teritorijas līdzīpašnieki SIA Homburg Zolitude.

Maxima Latvija teritorijas uzkopšanas darbus Zolitūdes traģēdijas vietā sāka 18.augustā, uzņemoties drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu.

Savukārt Homburg Zolitude pārziņā ir ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī ēkas pazemes stāva un dzīvojamās ēkas konservācijas darbu veikšana.

Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas lēmums paredz, ka līdz šā gada 1.oktobrim Homburg Zolitude jānostiprina būves konstrukcijas, jānovērš laika apstākļu radītie bojājumi, jānostiprina ēkas fasāde, jārūpējas par ugunsdrošību. Tāpat uzņēmumam jānovērš nepiederošu personu iekļūšana un uzturēšanās objektā.

Saistībā ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kas atrodas blakus traģēdijas vietai Priedaines ielā 20, vēl arvien tiek gaidīts Rīgas domes ekspertu atzinums par tās stāvokli, lai pēc tam varētu lemt par turpmāko ēkas likteni. Līdz lēmuma pieņemšanai daudzdzīvokļu māja un pazemes autostāvvieta būs konservēta un objektā tiks nodrošināts nožogojums un apsardze.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas