Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Zukuls: Šogad sākti 94 kriminālprocesi par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) šogad ir sākti 94 kriminālprocesi par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Viņš arī norādīja, ka kopumā līdz šim ir sākti vairāk nekā 300 kriminālprocesi par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu.

Pēc Zukuļa prognozētā, iespējams, šogad sākto kriminālprocesu skaits par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu nedaudz pārsniegs pagājušā gada rezultātu. 

Tāpat viņš norādīja, ka 2023.gadā eksporta un importa jomā visa gada laikā tika apturētas vairāk nekā 2170 muitas procedūras, bet šogad līdz šim apturēto muitas procedūru skaits ir jau pārsniedzis 2400. "Gadījumu skaits, kurus esam konstatējuši, nemazinās," atzīmēja Zukuls.

Viņš sacīja, ka eksportā uz Krieviju un Baltkrieviju visbiežāk novērsti gadījumi, kad tiem mēģināts eksportēt automašīnas, smagos vilcējus, kā arī elektrotehniku un dažādas ierīces, savukārt no Krievijas un Baltkrievijas visbiežāk mēģināts ievest koka izstrādājumus, lopbarību un metālizstrādājumus.

"Šo potenciālo krāpšanu mēģina realizēt, mainot izcelsmes valsti vai nepareizi norādot izcelsmes valsti precēm," piebilda Zukuls.

Tāpat viņš norādīja, ka konstatēto kontrabandas cigarešu apmēri šogad ir apmēram trīs reizes lielāki nekā pagājušajā gadā, kas gan ir arī saistīts ar to, ka šogad konstatēti atsevišķi lieli kontrabandas cigarešu gadījumi. Šogad muitas amatpersonas novērsa arī būtisku hašiša sūtījumus uz Krieviju.

Jautāts, kādēļ palielinās kontrabandas apmēri, Zukuls pauda viedokli, ka, iespējams, "ir kāds lielāks satraukums valstīs, ar kurām mēs robežojamies".

Viņš arī minēja, ka ir iezīmējusies jauna tendence, konstatētas Eiropas Savienībā ražotas nelegālās cigaretes.

Zukuls norādīja, ja joprojām visbiežāk tiek konstatētas Baltkrievijas izcelsmes kontrabandas preces, tad otrajā vietā šobrīd varētu būt Eiropas Savienībā saražotās nelegālās cigaretes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas