Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ZZS varētu atbalstīt budžetu; par izmaiņām koalīcijā nerunā

Saeimas opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) panākusi premjera Valda Dombrovska (Vienotība) pretīmnākšanu iniciatīvai vairot atbalstu pašvaldībām, ar to atjaunojot sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un atkarībā no šo sarunu rezultāta varētu arī atbalstīt nākamā gada budžetu, trešdien pēc tikšanās ar premjeru pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis.

Viens no iespējamiem atbalsta variantiem par labu pašvaldībām būtu nākamā gada budžetā paredzēt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu pārdali 82% apjomā pašreiz paredzēto 80% vietā par labu pašvaldībām. Par šo prasību ZZS otrdien darīja zināmu paziņojumā medijiem. Premjers pēc tikšanās ar Brigmani apliecināja, ka "tas būtu visu pašvaldību interesēs" un konsultācijas ar ZZS par to varētu turpināties.

Valdības vadītājs arī uzsvēra, ka saņēmis pozitīvas atbildes par nākamā gada budžeta apstiprināšanu gan no Nacionālās apvienības (NA), kas turpina cīnīties par Imigrācijas likuma izmaiņām par nekustamā īpašuma darījumu skaita samazināšanu apmaiņā par termiņuzturēšanās atļauju saņemšanu, gan no Reformu partijas un neatkarīgo deputātu grupas. Dombrovskis ir pārliecināts, ka tuvāko dienu laikā izdosies vienoties arī ar NA par termiņuzturēšanās atļauju jautājumu, kam gan nav tieša sakara ar budžeta projektu, bet kura dēļ NA pārstāvji izteikuši draudus par koalīcijas pamešanu.

Savukārt Brigmanis piebilda - ZZS iespējamais atbalsts budžetam atkarīgs no tā, kā vedīsies valdības pārstāvju un LPS sarunas par iespējamo palielinājumu pašvaldību atbalstam. Savukārt par ZZS iespējamu iesaisti koalīcijā ar premjeru neesot runāts.

ZZS otrdien pavēstīja, ka tās pārstāvēto partiju vadītās pašvaldības vēlas iegūt 82% no valsts 2014.gada budžetā samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Patlaban pašvaldības no IIN saņem 80%. Tāpat ZZS vadītās pašvaldības esot satrauktas, ka ir samazināti līdzekļi plānošanas reģioniem, tāpēc aicina rast risinājumus, kā šos līdzekļus atgūt. Svarīga esot arī kultūras namu vadītāju atalgojuma paaugstināšana un brīvpusdienu nodrošināšana sākumskolas bērniem no 1. līdz 4.klasei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas