Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV atzīst Meksikas progresu migrantu plūsmu samazināšanā

ASV otrdien paziņoja, ka "atzīst" progresu Meksikas centienos samazināt migrantu plūsmas pāri abu valstu robežai, tomēr ir jāturpina darbs šo plūsmu tālākai samazināšanai.

ASV viceprezidents Maiks Penss pēc tikšanās ar Meksikas ārlietu ministru Marselo Ebrardu Vašingtonā sacīja, ka Meksika ir spērusi "nozīmīgus un bezprecedenta soļus", lai novērstu Centrālamerikas migrantu iekļūšanu ASV no Meksikas teritorijas.

"Neiedomājams progress tiek panākts uz Dienvidu robežas!" tviterī paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

Pensa un Ebrarda tikšanās laikā tika novērtēts progress, kas panākts, kopš Meksika jūnijā piekrita samazināt migrācijas plūsmas pēc ASV draudiem noteikt muitas tarifus visam Meksikas preču importam. Meksikai bija dotas 90 dienas, lai panāktu uzlabojumus.

Meksika dislocēja 25 000 karavīru uz savām ziemeļu un dienvidu robežām, un šīs rīcības rezultātā Centrālamerikas un citu valstu migrantu skaits, kas sasniedza ASV robežu, ir samazinājies par 70%, preses konferencē sacīja Ebrards.

Saskaņā ar ASV datiem migrantu skaits, kurus aizturējušas ASV tiesībsargājošās iestādes, ir samazinājies no 144 000 maijā līdz 64 000 augustā.

Penss un Ebrards tomēr "bija vienisprātis, ka, lai gan ir panākts progress, vēl ir jāveic vairāk darba, lai tālāk samazinātu nelegālo migrantu plūsmu uz Savienotajām Valstīm,"paziņoja Pensa birojs.

Tikšanās gaitā netika apspriesta jaunu muitas tarifu iespējamība, jo migrantu skaita kritums ir ar "pastāvīgu tendenci", sacīja Ebrards. "Konfrontācijas risks starp Meksiku un Savienotajām Valstīm ir attālinājies," viņš piebilda.

Ebrards uzsvēra, ka migrācijas ierobežošanai svarīga ir Centrālamerikas attīstība un ka Meksika investē šajā reģionā 100 miljonus ASV dolāru, lai radītu 60 000 darbavietu viena gada laikā.

 

Top komentāri

aha
a
kad būs progress migrantu plūsmas samazināšanā no Āfrikas uz Eiropu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits