Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

ASV ziedo 75 miljonus dolāru cīņai ar Ebolas vīrusu

ASV Starptautiskās attīstības aģentūra (USAID) ceturtdien paziņoja, ka tā ziedos 75 miljonus dolāru (apmēram 58 miljonus eiro), lai Libērijas Ebolas vīrusa ārstniecības centros finansētu vēl 1000 gultu un iegādātos 130 000 aizsargtērpu slimo aprūpes darbiniekiem.

Rietumāfrikas jau tā trauslās veselības sistēmas nespēj izturēt Ebolas vīrusa uzliesmojuma radīto spriedzi. Libērijas slimnieku kopēji sevis pasargāšanai no vīrusa ir ap galvām apsējuši lupatas. Pastāv bažas, ka aizsargtērpu trūkums ir pie vainas lielajam saslimušo skaitam ārstniecības personāla vidū.

No mirušajiem apmēram 10% ir medicīnas darbinieki. Tā kā aizsargtērpi pēc izmantošanas ir jāiznīcina, nepārtraukti nepieciešami jauni.

Kāda medmāsa stāstīja, ka darbinieki mēģina sagriezt vecos aizsargtērpus, lai izgatavotu sejas aizsegus. Viņa gan izvēlējās palikt anonīma, jo nav pilnvarota runāt ar presi.

"Tas ir nožēlojami. (..) Mēs neesam aprīkoti šai situācijai," skaidroja medmāsa.

USAID aicinājusi ASV veselības sistēmas darbiniekus vairāk iesaistīties epidēmijas apkarošanā. Aģentūras administrators Radživs Šāhs informēja, ka nepieciešami vēl vairāki simti starptautisko ekspertu un ka USAID palīdzēs ASV medicīnas darbiniekus nogādāt Āfrikā.

"[Situācija] pasliktināsies, pirms tā uzlabosies (..) Mums ir noteikta un skaidra stratēģija, (..) bet būs vajadzīgas nedēļas vai mēneši, lai sāktu tādu apmēru darbību," skaidroja Šāhs.

Aģentūra cīņai ar Ebolas vīrusu jau ziedoja 20 miljonus dolāru (apmēram 15 miljonus eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits