Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baidens sola prezidentūras pirmajā dienā atkal pievienoties Parīzes klimata nolīgumam

ASV demokrātu kandidāts uz prezidenta amatu Džo Baidens trešdien paziņoja, ka viņa pirmajā dienā prezidenta amatā ASV atkal pievienosies ANO Parīzes klimata nolīgumam.

"Šodien Trampa administrācija oficiāli izstājās no Parīzes klimata nolīguma. Un tieši 77 dienu laikā Baidena administrācija atkal tam pievienosies," tviterī pavēstīja Biaidens.

Saskaņā ar telekanālu aplēsēm Baidens līdz šim ieguvis 264 elektoru balsis, bet Tramps - 214. Lai gūtu uzvaru cīņā par Balto namu, kandidātam nepieciešamas 270 elektoru balsis.

Šobrīd turpinās balsu skaitīšana dažos atlikušajos štatos un Baidenam uzvarai nepieciešamas vēl tikai sešas elektoru balsis.

Amerikas Savienotās Valstis trešdien oficiāli izstājās no ANO Parīzes klimata vienošanās.

Šī vienošanās paredz samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešus, lai globālā temperatūra nepaaugstinātos vairāk par diviem grādiem pēc Celsija, salīdzinot ar  periodu pirms industriālā laikmeta.

ASV prezidents Donalds Tramps par izstāšanos no Parīzes klimata vienošanās paziņoja jau 2017.gadā, norādot, ka tā prasa ASV uzņēmumiem un valdībai netaisnu vides standartu ievērošanu un apdraud Savienoto Valstu ekonomiku.

Pērnā gada novembrī ASV oficiāli informēja ANO par savu lēmumu, taču atbilstoši procedūrai izstāšanās stājusies spēkā pēc gada.

Parīzes klimata vienošanās jeb Parīzes nolīgums tika sagatavots 2015.gada 12.decembrī Parīzē, 21. klimata pārmaiņu konferencē, bet parakstīts 2016.gada 22.aprīlī. Tolaik ASV prezidents bija Baraks Obama.

ASV, kas ir pasaulē lielāka ekonomika un otra lielākā siltumnīcefekta gāzu izmešu radītāja aiz Ķīnas, ir pirmā valsts, kas izstājusies no Parīzes klimata vienošanās.

Šis lēmums nostāda Trampa administrāciju pretstatā visiem sabiedrotajiem un vairumam konkurentu jautājumā par klimata izmaiņām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits