Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Fidels Kastro: Vietu ANO Drošības padomē Obama uzskata par savu "personīgo īpašumu"

Kubas revolūcijas līdera Fidela Kastro kritiku izpelnījies ASV prezidents Baraks Obama, kurš pagājušajā nedēļā izteicās, ka Indijai būtu jāpiešķir ANO Drošības padomes pastāvīgās locekles statuss."Obama ir kā burvju mākslinieks, izdalot vietas ANO Drošības padomē, it kā tās būtu viņa personīgais īpašums," tā "Brīvības salas" oficiālajos medijos publicētajā komentārā norāda Kastro.

Noslēdzot trīs dienu vizīti Indijā, Obama pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pasaules lielākajai demokrātijai būtu jāiegūst Drošības padomes pastāvīgās dalībvalsts statuss, kas "tai pienākas".Taču uz pastāvīgās locekles statusu pretendē arī vairākas Āfrikas valstis un Brazīlija.Tikmēr analītiķi spriež, ka pēc Otrā pasaules kara izveidoto padomi diezin vai izdosies reformēt bez garām pārrunām, tādēļ šim procesam, visticamāk, būs nepieciešami vairāki gadi.Pašlaik padomes pastāvīgās locekles statuss ir Lielbritānijai, Ķīnai, Francijai, Krievijai un ASV.Indija ieguvusi padomes nepastāvīgās dalībvalsts statusu, ko tā uzņemsies no nākamā gada 1.janvāra.2005.gadā izskanēja aicinājumi ANO 50.gadadienā reformēt Drošības padomi, un pastāvīgo locekļu kandidātu lokā bija Brazīlija, Vācija, Indija un Japāna. Taču šī iecere netika realizēta. Toreizējā ASV prezidenta Džordža Buša administrācija publisku atbalstu pauda tikai Japānai. Savukārt pret Japānas kandidatūru kategoriski iebilda Ķīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits