Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kannās nozagtas kinofestivāla zvaigznēm paredzētās dārglietas vairāk nekā miljona ASV dolāru vērtībā

No Francijas pilsētas Kannu viesnīcas Novotel numura nozagtas dārglietas vairāk nekā miljona ASV dolāru vērtībā, vēsta BBC News. Kannās pašlaik notiek viens no pasaulē prestižākajiem starptautiskajiem kinofestivāliem un dārglietas bija paredzēts iznomāt uz festivālu atbraukušajām zvaigznēm.

Zādzība notikusi naktī no ceturtdienas uz piektdienu. Atbilstoši raidorganizācijas rīcībā esošajai informācijai, dārglietas atradās viena no Šveices juvelierizstrādājumu un pulksteņu Šveices ražotāja Chopard, ikgadēja pasākuma oficiālā sponsora, darbiniekiem viesnīcas numura seifā. Zagļi ielauzās numurā, atmūķēja seifu un nozaga tā saturu.

Kompānija Chopard ir ilggadējs Kannu festivāla sponsors, kas piešķir dārglietas kinozvaigznēm iziešanai un tā dēvētā sarkanā celiņa un ir izveidojusi arī jaunu festivāla galvenās balvas – Zelta palmas zara – dizainu.

Jāpiebilst, ka tieši piektdien Kannu festivālā notika Sofijas Kopolas filmas The Bling Ring, kura vēsta par pusaugu meitenēm, kas slavenību mājās zog dizaineru apģērbu, dārglietas un citas mantas, demonstrēšana. Filma, kurā galveno lomu atveido Harija Potera zvaigzne Emma Vatsone, S. Kopola darbojas gan kā scenāriste, gan arī režisore, balstīta uz patiesiem notikumiem. Pirms vairākiem gadiem ar slavenību dzīvi apsēstu pusaugu meiteņu bariņš no Perisas Hiltones, Lindsijas Loenas un citu populāru cilvēku mājokļiem nozaga mantas aptuveni trīs miljonu dolāru (1,64 miljonu latu) vērtībā.

66. starptautiskais Kannu kinofestivāls sākās trešdien 15. maijā. Par galveno festivāla apbalvojumu – Zelta palmas zaru – sacentīsies 20 filmas, kuru demonstrēšana sākās ceturtdien. Galvenās programmas žūriju vada Holivudas režisors Stīvens Spīlbergs, bet alternatīvo žūriju – dāņu kinorežisors Tomass Vinterbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits