Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klimata protestos ASV aizturēta Džeina Fonda

Holivudas leģenda un aktīviste Džeina Fonda piektdien Vašingtonā atkal aizturēta, protestējot pret politiķu nepietiekamo reakciju uz klimata izmaiņām.

"Šoreiz mani varētu apcietināt uz nakti, un uz vienu nakti tas nav nekas traks. Baigā lieta," žurnālistiem jokojoties sacīja aktrise, atgādinot, ka šī nav pirmā reize, kad viņa tiek aizturēta.

Fonda kopā ar vairākiem desmitiem aktīvistu, arī aktrisēm Rozannu Ārketi un Ketrinu Kīneri, piedalījās akcijā Senātā, kur demonstrācijas nav atļautas.

Fonda, kas ir bijusi pacifiste un feminisma kustības aktīviste kopš 70.gadiem, sacīja, ka viņa klimata kustībā iesaistījusies, pateicoties zviedru aktīvistei Grētai Tūnbergai.

"Ir daudz ceļu, kā cīnīties, bet mani iedvesmoja Grēta Tūnberga un jaunie studenti streikotāji visā pasaulē," skaidroja aktrise. "Es esmu slavenība. Šis ir veids, kā izmantot manu slavu, lai panāktu, ka izskan vēstījums - mums draud krīze, kas var noteikt to, vai mūsu bērniem un mazbērniem būs nākotne, kurā vispār var dzīvot."

Jārīkojas ir steidzami, sacīja Fonda, kas 1972.gadā devās uz Vjetnamu, lai protestētu pret karu, ar to iemantojot Hanojas Džeinas iesauku.

"Mums ir 11 gadu, lai visu izmainītu. Mums ir jābūt ļoti drosmīgiem un ļoti vienotiem, un ļoti apņēmīgiem," viņa sacīja.

Fonda atsaucās uz pētījumiem, ka vēl pirms 2030.gada ir strauji jāsamazina oglekļa dioksīda emisijas, lai pasaulē novērstu katastrofālu globālo sasilšanu.

Top komentāri

reptilis
r
Neizskatās,ka viņa būtu tērpusies lapu apmetnī un lapu bruncīšos:))))
Grits
G
Karteja tuksdirsana, jo klimata izmainas nav nevienam pa spekam apturet, bet, ko var darit, tad tas ir rupeties par to, lai apkartejo vidi nepiesarno ar atkritumiem, ar militaru iericu izmeginajumiem, atombumbu spridzinasanu, udenos atkritumu novadisana, juras, okeanos ir nekavejoties laizliedz izgast atkritumus no kugiem, jahtam, ir jaliek dumu filtri rupnicu skursteniem, ir japarstrada viss ko var parstradat, bet ko nevar parstradat un izmantot atkartoti ir jasadedzina atkritumu krematorijas, lai ierobezotu infekcijas, piesarnojumu, bet no atkritumu krematarijam par palikusos pelnus, izdegus bert zem jauniem celiem ka celu pamatu buvmatrealu. Tas tacu ir tik vienkarsi izdarams, ja ir gribesana to darit.
Irlielāmērāticams
I
ka labi paēdusī un garlaicības māktā Rietumu valstu publika ir atradusi sev aizraujošu nodarbi uz ilgiem gadiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits