Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lavrovs FIB apsūdzības par iejaukšanos vēlēšanās nodēvē par "tukšu muldēšanu"

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs prestižajā Minhenes drošības konferencē atbildējis uz ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izvirzītajām apsūdzībām 13 Krievijas pilsoņiem par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā, nodēvējot apsūdzības par "tukšu muldēšanu", vēsta BBC. Kremļa pārstāvis norādīja, ka vairāk par šo jautājumu komentārus nesniegs, iekams nebūs redzējis faktus.

Jāatgādina, ka ASV piektdien izvirzīja apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem un trim juridiskajām personām par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā. Par to paziņoja īpašā prokurora Roberta Millera birojs.

Taujāts par izvirzītajām apsūdzībām, Lavrovs apgalvoja, ka izmeklēšanu esot apšaubījis par ASV viceprezidents Maiks Penss, iespējams, atsaucoties uz Pensa nesen intervijā medijam Axios pausto.

Tajā Penss gan neapšaubīja izmeklēšanu kā tādu, bet norādīja, ka amerikāņi "var būt droši par 2016. gada vēlēšanu rezultātiem" un ka izlūkdienestu informācija liecina - jebkādi trešo valstu mēģinājumi iejaukties vēlēšanās bijuši visai neefektīvi. "Tas nenozīmē, ka tādu mēģinājumu nebija. Mēs zinām, ka bija. Gan no Krievijas, gan, ļoti iespējams, no citu valstu puses," intervijā apstiprināja Penss.

"Tātad, kamēr nebūsim redzējuši kādus faktus, viss pārējais ir vienkārši tukša muldēšana," konferencē izteicās Lavrovs.

ASV pusi gan Lavrova noliegums gan nepārliecina - ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Makmāsters uzsvēra, ka pierādījumi par Krievijas iejaukšanos vēlēšanu procesā "ir neapstrīdami", brīdinot, ka turpmāk noslēpt mēģinājumus iejaukties demokrātiskajā procesā kļūs arvien grūtāk.

Kaut ASV prezidents Donalds Tramps piektdien savā Twitter kontā kārtējo reizi paziņoja, ka viņa kampaņas un Krievijas starpā nav bijusi slepena vienošanās, viņš arī nenoliedza Krievijas mēģinājumus iejaukties vēlēšanās, uzsverot, ka "Krievija savu anti-ASV kampaņu uzsāka jau 2014. gadā - krietni pirms laika, kad es paziņoju, ka kandidēšu uz prezidenta amatu". 

Jau ziņots, ka visi apsūdzētie ir Sanktpēterburgā bāzētās Krievijas interneta troļļu un propagandistu Interneta pētījumu aģentūras darbinieki. Viens no apsūdzētajiem ir Interneta pētījumu aģentūras vadītājs un Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušais personīgais pavārs Jevgēņijs Prigožins.

Top komentāri

vasja
v
krieviņi jau citu valstu vēlēšanās iejaucās pasen kad pirms vēlēšanām kremļa karļiks pasauca pie kājas Jaņisu Jurkansu
vai vai
v
šis impēriskais šovinists krievs taču melo vairāk nekā savulaik to darīja vācu Gēbelss
Kāda bezjēdzīga ziņa!
K
Vai kāds varētu iedomāties, ka Lavrovs atzīs Krievijas vainu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits