Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Obama: Es ticu Klintonei

ASV prezidents Baraks Obama otrdien pauda atbalstu bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones iecerei nomainīt viņu Baltajā namā, pirmoreiz parādoties priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā kopā ar bijušo pirmo lēdiju un paziņojot vēlētājiem par savu ticību viņai."Esmu šeit tāpēc, ka ticu Hilarijai Klintonei," Obama sacīja Šarlotā sarīkotajā mītiņā, kas notika dažas stundas pēc Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) paziņojuma, ka tas nemudinās Tieslietu ministriju izvirzīt apsūdzības Klintonei par personīgā e-pasta konta izmantošanu slepenas informācijas sūtīšanai, atrodoties valsts sekretāres amatā.

Klintone kopā ar Obamu ieradās uz šo mītiņu ar ASV prezidenta lidmašīnu Air Force One. Šis mītiņš ir pirmais no vairākiem pasākumiem, ar kuriem Obama iecerējis atbalstīt Klintoni pirms prezidenta vēlēšanām novembrī, kurās viņa startēs no Demokrātu partijas un kurās viņas sāncensis, domājams, būs Donalds Tramps, kas pārstāvēs republikāņus."Neviens vīrietis vai sieviete nekad nav bijis vairāk kvalificēts šim amatam. Nekad!" paziņoja Obama, uzrunājot mītiņa dalībniekus."Ļaujiet man jums, Ziemeļkarolīna, pateikt, ka mana ticība Hilarijai Klintonei vienmēr tikusi atalgota. Es esmu vērojis viņas spriedumus, viņas skarbumu un viņas uzticību diplomātijai," sacīja Obama."Viņa ir un būs politiķe, ar kuru mēs varam lepoties pasaulē. Esmu gatavs nodot [prezidenta] stafeti. Un es zinu, ka viņa to pieņems," teica Obama.Vēršoties pie strādājošo amerikāņu ģimenēm, prezidents kritizēja Trampa "tukšo lielību" un atkārtoti brīdināja, ka "otrai pusei nav nekā, ko jums piedāvāt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits