Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Putina runasvīrs: Obamas secinājumi ir kļūdaini

Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu aizskāruši ASV prezidenta Baraka Obamas izteikumi par viņa aukstā kara laika domāšanu. V.Putina pārstāvji paziņojuši, ka B.Obamam radies nepareizs priekšstats par Krievijas premjeru, un pauda cerību, ka tas mainīsies pēc nākamnedēļ gaidāmās ASV prezidenta vizītes Maskavā.

Šonedēļ intervijā ziņu aģentūrai Associated Press B.Obama aicināja V.Putinu saprast: "Aukstā kara pieeja Krievijas un ASV attiecību risināšanā palikusi pagātnē, ir laiks doties uz priekšu citā virzienā." Baltā nama saimnieks uzskata, ka Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs "to saprot", bet V.Putins "ar vienu kāju" atbalsta attiecību risināšanu pagātnes stilā, ar otru — jaunā stilā.

Intervija notikusi pirms B.Obamas pirmās vizītes Krievijā, kas notiks no 6. līdz 8.jūlijam.

V.Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacīja, ka B.Obama vēl nav iepazinies ar Krievijas premjeru, tādēļ pārsteidzies ar secinājumiem. "Šādam viedoklim nav ne mazākās saistības ar patieso V.Putina izpratni," viņš sacīja. "Redzams, ka B.Obamam nav pilnīgas informācijas par V.Putinu. Esmu pārliecināts, ka pēc otrdienas tikšanās Maskavā B.Obama mainīs savas domas." V.Putins jau sen esot sapratis, ka aukstais karš ir beidzies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits