Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Tramps nomaina arī veterānu lietu ministru

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien atcēla no amata veterānu lietu ministru Deividu Šulkinu un izvirzīja šim amatam Baltā nama ārstu Roniju Džeksonu.

Tramps tviterī paziņoja par veterānu lietu ministra nomaiņu, kas bija gaidāma jau vairākas nedēļas, un pateicās Šulkinam par viņa kalpošanu valstij un kara veterāniem.

Tramps paziņoja, ka līdz Džeksona apstiprināšanai Senātā veterānu lietu ministra pienākumus pildīs Roberts Vailks.

Karaflotes admirālis un Baltā nama ārsts Džeksons nonāca mediju uzmanības lokā janvārī, kad viņš veica pirmās Trampa medicīniskās pārbaudes kopš stāšanās prezidenta amatā un pēc tām paziņoja, ka Tramps ir fiziski vesels un "nav nekādu pazīmju, ka viņam būtu kādas izziņas problēmas".

Tramps 2017.gada 11.janvārī izvirzīja ārstu un politiķi Šulkinu veterānu lietu ministra amatam, un 13.februārī Senāts viņu apstiprināja šajā amatā. Pirms tam Šulkins bija veterānu lietu ministra vietnieks no 2015.gada jūlija.

58 gadus vecais Šulkins bija vienīgais Obamas administrācijas pārstāvis, kas bija palicis Trampa ministru kabinetā. Viņš zaudēja Trampa atbalstu, kad presē tika publicētas negatīvas ziņas par Veterānu lietu ministriju.

Tramps šomēnes nomainīja arī valsts sekretāru Reksu Tilersonu, ieceļot šajā amatā CIP direktoru Maiku Pompeo, un prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Herbertu Makmāsteru, izraugoties šim amatam bijušo ASV vēstnieku ANO Džonu Boltonu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits