Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 6. septembris
Magnuss, Maigonis, Mariuss

Tramps telefonsarunā ar Zelenski solījis izbeigt karu

ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka viņam bijusi telefonsaruna ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kurā Tramps solījis izbeigt Ukrainas karu ar Krieviju.

"Es atzinīgi vērtēju prezidentu Zelenski par pretimnākšanu, jo es kā nākamais ASV prezidents nesīšu mieru pasaulei un izbeigšu karu, kas maksājis tik daudz dzīvību un izpostījis neskaitāmas nevainīgas ģimenes," paziņoja Tramps savā sociālo mediju platformā "Truth Social".

"Abas puses spēs sanākt kopā un vienoties par darījumu, kas izbeidz vardarbību un bruģē ceļu uz labklājību," solīja Tramps.

ASV ir sniegušas Ukrainai militāro palīdzību miljardiem ASV dolāru apmērā, kopš Krievija 2022.gada februārī sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, tomēr Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās novembrī varētu apdraudēt Vašīngtonas atbalsta turpināšanos.

Zelenskis apstiprināja ziņu par šo telefonsarunu, kurā viņš apsveica Trampu ar oficiālu izvirzīšanu par prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas, kā arī izteica laba vēlējumus pēc pagājušonedēļ notikušā atentāta mēģinājuma.

"Mēs ar prezidentu Trampu vienojāmies apspriest personīgas tikšanās laikā to, kādi soļi var padarīt mieru taisnīgu un patiesi ilgstošu," Zelenskis paziņoja platformā "X".

"Es atzīmēju svarīgo abu amerikāņu partiju un abu Kongresa palātu atbalstu mūsu nācijas brīvības un neatkarības aizsargāšanai," sacīja Zelenskis.

Tramps iepriekš vairākkārt bija apgalvojis, ka viņš ātri izbeigtu šo karu, bet nav minējis detaļas par to, kā tas tiktu paveikts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits