Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Tramps vaino Baidenu Krievijas iebrukumā Ukrainā

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka pašreizējais prezidents Džo Baidens esot vainojams pie tā, ka Krievija iebrukusi Ukrainā.

Viņš arī teica, ka Vladimirs Putins nebūtu veicis pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, ja D. Tramps būtu palicis prezidenta amatā, un ka ir labi saticis ar V. Putinu, tāpat kā ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu.

Pirmdien notikušajā vairāk par divām stundām ilgušajā savstarpēji komplimentējošajā sarunā platformā X ar tās īpašnieku, uzņēmēju Īlonu Masku, D. Tramps, kurš novembrī notiekošajās ASV prezidenta vēlēšanās cer atgriezties Baltajā namā, nodēvēja demokrātu kandidāti vēlēšanās, viceprezidenti Kamalu Harisu, par "radikāli kreiso lunātiķi". Ī. Masks uz to atbildēja: "Valsts dēļ ir būtiski svarīgi, ka jūs uzvarat vēlēšanās."

D. Tramps kritizēja Dž. Baidenu par to, ka viņš izteicies, ka Ukraina var kļūt par NATO dalībvalsti. "Kad es aizgāju [no amata], viņi sāka formēt lielu armiju uz robežas ar Ukrainu. Un es uz to skatījos un domāju, ka Putins to dara tāpēc, ka māk organizēt sarunas. Es domāju, ka viņš to dara, lai panāktu sarunas. Bet tad Baidens sāka runāt muļķības. Piemēram, viņš teica, ka Ukraina var kļūt par NATO valsti. Taču Krievija visu NATO eksistēšanas laiku saka, ka nekad tam nepiekritīs. Bet te mēs pasakām šo," teica D. Tramps. Viņš arī piebilda, ka Krievija mākot "spēcīgi karot", savukārt Ukrainai pašlaik trūkstot vīriešu un karot nākoties jauniem un veciem cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits