Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Adugs produkcijas boikotam pievienojas arī vairāki Lietuvas tirdzniecības tīkli

Lietuvas veikalu tīkli Iki, Rimi, Maxima un Norfa pirmdien paziņojuši, ka pievienojas Latvijas uzņēmuma Adugs produkcijas boikotam, ņemot vērā, ka šis konditorejas izstrādājumu ražotājs nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar aizdomām par cilvēktirdzniecību.

Kā norādījuši tirdzniecības uzņēmumi, līdz šim iepirktie Adugs ražojumi tiks iztirgoti, bet jaunus pasūtījumus nav paredzēts veikt, iekams nebūs saņemts Latvijas tiesībsargājošo iestāžu atzinums.

"Tas nav pirmais gadījums, kad esam spiesti pieņemt šādu principiālu lēmumu un apturēt partnerību, bet, kamēr vairāk informācijas nav, sadarboties nevaram," uzsvērusi Iki sabiedrisko attiecību vadītāja Vaida Budriene.

Kā ziņots, Valsts policijā aizvadītajā piektdienā aģentūru LETA informēja, ka policija bija saņēmusi informāciju no kādas ārvalsts vēstniecības par to, ka vairāki Latgalē bāzēta konditorejas uzņēmuma darbinieki ir ziņojuši par piespiedu darbu. Reaģējot uz saņemto informāciju, aprīlī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē sākts kriminālprocess par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi organizēta grupa, par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, un par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka šajā Latgalē bāzētajā konditorejas uzņēmumā tikuši ilgstoši ekspluatēti vairāki trešo valstu pilsoņi, izmantojot viņu ievainojamības stāvokli, nemaksājot viņiem algu par darbu pilnā apmērā un iedzenot viņus nesamērojami lielā parādu jūgā. Strādniekiem atņemtas pases, pret viņiem pielietota fiziska vardarbība un draudēts ar izraidīšanu no valsts gadījumā, ja viņi neievēros visas noziedzīgā grupējuma izvirzītās prasības.

Policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi uzņēmēju Jāzepu Zukulu, kurš ir šā konditorejas izstrādājumu ražotāja valdes priekšsēdētājs.

SIA Adugs Production advokāte Viktorija Jarkina apsūdzības noliedza, paužot viedokli, ka pret Adugs varētu būt noticis reiderisma mēģinājums un "konkurentu cīņa par lielveikalu plauktiem".

Piektdien par sadarbības pārtraukšanu ar šo uzņēmumu jau paziņoja mazumtirgotāji Maxima Latvija, Rimi, Elvi Latvija, top! un Citro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits