Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grībauskaite: Reaģējot uz Skripaļu saindēšanu, Lietuva var izraidīt Krievijas diplomātus vai paplašināt Magņitska sarakstu

Reaģējot uz dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā, Lietuva varētu izraidīt Krievijas diplomātus, kas nodarbojas ar spiegošanu, vai paplašināt tā dēvēto Magņitska sarakstu, ceturtdien paziņojusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

"Līdzekļi var būt dažādi, tostarp atsevišķu mūsu identificētu [Krievijas] izlūkošanas līdzstrādnieku izraidīšana, kā arī Magņitska saraksta paplašināšana," Grībauskaite sacīja žurnālistiem Eiropas Savienības samitā Briselē, atbildot uz jautājumu, kāda varētu būt Lietuvas reakcija uz Skripaļu saindēšanu.

Maskavas un Londonas attiecības nopietni saasinājušās saistībā ar Lielbritānijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušo Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu. Londona apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus. Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes un Lielbritānijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darbību Krievijā.

Lietuvas Seims 16.novembrī pieņēmis tā dēvēto Magņitska likumu, kas aizliedz iebraukt Lietuvā ārvalstniekiem, kuri saistīti ar liela apmēra korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem. Atbilstoši šim likumam Lietuvas Migrācijas departaments publiskojis sarakstu ar 49 Krievijas pilsoņiem, kuriem ir aizliegts iebraukt Krievijā.

Top komentāri

Vanags
V
Bijušiem čekas darbiniekiem jāizrāda 200% centība naidā pret bijušajiem kolēģiem un darbabiedriem, lai jaunie saimnieki noticētu viņu lojalitātei. Derētu gan atcerēties, ka tādus pat jaunie saimnieki uzlūko ar riebumu; tomēr izmanto saviem mērķiem.
Trollis JT
T
Ka tikai Daļa nedotu pavēli ieņemt Maskavu... kur Putins tad muks?
OSKARS
O
Vai ta indesana ir pieradita ? Ka nav jaatvainojas ... Ko teikt , tiesiska valsts ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits