Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kaljulaida atstājusi sēžu zāli brīdī, kad zvērestu nodevis vardarbībā ģimenē vainots ministrs

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pirmdien atstājusi Rīgikogu sēžu zāli brīdī, kad jaunās valdības amata zvērestu parlamentam nodeva jaunās valdības ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju ministrs Marti Kūziks, kas pārstāv Konservatīvo tautas partiju (EKRE) un tiek turēts aizdomās par vardarbību ģimenē, bet pats šīs apsūdzības noliedz.

Kaljulaida, kas uz parlamenta sēdi bija ieradusies svīterī ar uzrakstu "Sona on vaba" ("Vārds ir brīvs"), izgāja no zāles Kūzika zvēresta laikā, tādēļ Kūzikam pēc zvēresta teksta parakstīšanas nācās paklanīties tukšai vietai.

Uz pārējo ministru zvērestu prezidente atgriezās zālē.

Kad Rīgikogu spīkers, EKRE valdes loceklis Henns Pelluāss aicināja Kaljulaidu sveikt jaunās valdības ministrus, viņa šo izdevību neizmantoja. Savukārt spīkers pirms tam pārteicās un uzrunājot prezidenti, nosauca viņu līdzīgā uzvārdā - Kaljuranda, kā sauc bijušo Igaunijas ārlietu ministri, kas 2017.gadā kandidēja uz prezidenta amatu, bet maijā piedalīsies Eiropas Parlamenta vēlēšanās kā Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas pārstāve.

Igaunijas medijos nesen parādījās ziņas, ka pēc martā notikušajām vēlēšanām policija Kūziku aizturējusi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viņa izelpā konstatēta alkohola klātbūtne, bet pēc tam, kad kļuva zināms, ka Kūziks nominēts ministra amatam, sāka izplatīties runas, ka viņš vardarbīgi izturējies pret savu ģimeni.

Laikraksts Postimees pirmdien rakstīja, ka premjerministrs, Centra partijas līderis Jiri Ratass priekšpusdienā izsaucis pie sevis EKRE līderus Martu Helmi un Martinu Helmi, kā arī Kūziku un aicinājis nomainīt viņu ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju ministra amatā.

Ratass vēlāk atzina, ka šāda tikšanās bijusi, bet noliedza, ka lūdzis nomainīt Kūziku.

"Es viņam jautāju, vai viņa ģimenē ir notikusi vardarbība, bet viņš atbildēja noliedzoši," premjers sacījis Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR.

Pats Kūziks laikrakstam Postimees pirmdien paziņojis, ka viņam adresētās apsūdzības vardarbībā ir izdomātas un ka to avīzei apliecinājusi arī viņa bijusī sieva.

Avīze pagājušajā nedēļā sazinājās ar iespējamo vardarbības upuri, bet viņa nosauca minētās apsūdzības par absurdām, piebilstot, ka Kūziks "ir labs tēvs un pilnīgi piemērots ministra amatam".

Premjera Ratasa vadītā valdība, kurā līdz ar viņa vadīto Centra partiju un EKRE pārstāvēta arī partija Tēvzeme, pirmdien nodeva zvērestu, un tās pirmā sēde paredzēta ceturtdien, 2.maijā.

Top komentāri

Paldies par info
P
Ja palasa vispār citu valstu medijus un tad apsaktās Latvijas, tāda sajūta, ka mūs tur mucā un baro pa spundi. Konkrēti part šito tēmu acīmredzot izlēma, ka latviešu publikai labāk NETEIKT pilnu informāciju. Jo ja ir informācija, var izvērtēt paši. bet šeit vajadzīgs iebarot jau gatavu kreisajiem ekstrēmistiem (t.s.liberāļiem) vajadzīgo attieksmi.
trusis nejaukais
t
smiekliiga uzvediiba. ja kaadam ir izvirziita apsuudziiba tas uzreiz nenoziimee ka ir vainiigs, taisniigi ir papriekshu sagaidiit tiesas leemumu un tad iet aaraa. emocijas nekas vairaak...
fake news kā politikas instruments
f
Potenciālā cietusī saka, ka Kūziks "ir labs tēvs un pilnīgi piemērots ministra amatam", bet Igaunijas prezidente rīko cirku, savukārt Igaunijas un Latvijas mediji izplata muļķības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits