Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā jaunatklāto valstī augstāko skatu torni brīvdienās apmeklējuši 10 000 cilvēku

Lietuvas augstāko skatu torni, kas aizvadītajā piektdienā atklāts pie Birštonas un tagad ir augstākais skatu tornis valstī, jau pirmajā nedēļas nogalē apmeklējuši vairāk nekā 10 000 cilvēki, ziņu aģentūru BNS informējusi Birštonas tūrisma informācijas centra vadītāja Rūta Kapačinskaite.

Lai tornī vienlaicīgi neatrastos vairāk par 40 cilvēkiem, lielo cilvēku straumi straumi šajās dienās regulējuši Nemunas loku reģionālā parka darbinieki.

Daļai apmeklētāju nācies stāvēt rindā pat divas trīs stundas, bet cilvēki izturējušies saprotoši, norādījis parka direkcijas vadītāja pienākumu izpildītājs Renats Jakaitis.

Tornis, kas uzbūvēts šai reģionālajā parkā, ir 51 metru augsts un ļauj no putna lidojuma vērot iespaidīgo Nemunas loku ainavu, ko līdz šim bija iespējams redzēt tikai no gaisa balona vai fotogrāfijās.

Lai sasniegtu augšējo skatu platformu, kas atrodas 45 metru augstumā, ciemiņiem jāuzkāpj pa 300 pakāpieniem, bet pa ceļam viņi var atvilkt elpu sešās atpūtas platformās. Ņemot vērā pašas vietas augstumu, skatu platforma atrodas 137 metrus virs jūras līmeņa.

Skatu torņa tērauda konstrukcijas apšūtas ar lapegles paneļiem un trīsstūrveida lodziņiem. Torņa taisnstūra forma ar ažūru jumtiņu turpina lietuviešu arhitektūras tradīciju, atgādinot veco koka pils torņu formu un baznīcas zvanu torņu arhitektūru. Torņa simboliku atdzīvina konstrukcijā atstātās atveres – mazi lodziņi, pa kuriem ieplūst gaisma un paveras iespēja vērot ainavu.

Ņemot vērā, ka tornis uzcelts aizsargājamajā teritorijā, iespējas izveidot ap to plašu infrastruktūru ir ierobežotas, tādēļ šobrīd turp vislabāk doties kājām no Birštonas kūrortpilsētas, automobili atstājot pie veikala Norfa. No turienes torni var sasniegt aptuveni divdesmit minūtēs. Ja apmeklētāju skaits ir mazāks, automašīnu var atstāt autostāvvietā blakus restorānam Seklytele vai Royal SPA Residence, no kurienes ceļu līdz tornim var mērot vien 10 minūtēs.

Birštonas skatu tornis atvērts katru dienu no plkst. 7 līdz 22 un par tā apmeklēšanu nav jāmaksā. Naktī tornis tiek slēgts, jo šobrīd nav nedz līdzekļu, nedz darbinieku, lai tas varētu būt atvērts visu diennakti, bet nākotnē par tādu iespēju tiks domāts, pastāstījis Jakaitis.

Tornis būs atvērts visu gadu. Ņemot vērā cilvēku lielo interesi, šobrīd tā apmeklējumu iespēju robežās vēlams ieplānot darba dienās.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka šis ir viens no dumjākajiem video, ko esmu redzējis... līdz nelabumam skaitīju pakāpienus un apskatīju vienu no četriem panorāmas rakursiem. Slikta reklāma.
Enģeļa viesis
E
Lietuvieši tā pat kā latvieši savu zemi pārdeva, ražošanu iznīcināja un tagad tikai falla simbolus būvē...brāļu tautas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits