Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuvas Seima Ārlietu komiteja mudina neatzīt Lukašenko par likumīgu Baltkrievijas vadītāju

Lietuvas Seima Ārlietu komiteja trešdien pieņēmusi paziņojumu, kurā mudina neatzīt Aleksandru Lukašenko par likumīgu Baltkrievijas vadītāju un kopā ar Eiropas Savienību (ES) pieprasīt sarīkot Baltkrievijā jaunas caurskatāmas un visām demokrātiskajām procedūrām atbilstošas prezidenta vēlēšanas.

"Seima Ārlietu komiteja uzsver, ka 2020.gada 9.augustā notikušās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas tika falsificētas, un vēršas pie Seima un citām Lietuvas institūcijām, aicinot neatzīt Baltkrievijā notikušo vēlēšanu rezultātus un neatzīt prezidentu Aleksandru Lukašenko par leģitīmu Baltkrievijas vadītāju," teikts dokumentā.

Komitejas deputāts Žīgimants Paviļonis no opozīcijā esošās partijas Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti pēc slēgtās sēdes pastāstījis žurnālistiem, ka paziņojums pieņemts vienprātīgi.

"Ārlietu komiteja apliecinājusi, ka mēs neatzīstam šīs vēlēšanas par oficiālām, un pirmo reizi Lietuvas vēsturē esam pateikuši, ka mēs neuzskatām Lukašenko par leģitīmu Baltkrievijas vadītāju. Tas darīts ar visu partiju piekrišanu," viņš norādījis.

"Vērsīsimies arī pie visu citu demokrātisko valstu parlamentiem, mudinot arī tos ieņemt līdzīgu nostāju un kopā ar Eiropas Savienību (ES) pieprasīt jaunas vēlēšanas."

Komitejas paziņojumā Baltkrievija arī aicināta nekavējoties atbrīvot visus ieslodzītos opozīcijas un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, izbeigt vardarbību pret mierīgiem demonstrantiem un nodrošināt preses brīvību, pulcēšanās brīvību un citas politiskās tiesības un pilsoņtiesības.

Komiteja iesaka Lietuvas valdībai apsvērt iespēju noteikt nacionālās sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām, kuras atbildīgas par vēlēšanu falsificēšanu un vardarbību, un censties panākt arī kopīgu sankciju noteikšanu ES līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits