Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zelenskis Tallinā: Šobrīd pamiers kalpotu Krievijas interesēm

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien vizītes laikā Tallinā pateicās Igaunijai par nelokāmo atbalstu Ukrainai, kā arī uzsvēra, ka šobrīd nav īstais laiks runāt par pamieru, jo tas kalpotu Krievijas interesēm.

"Mēs jūtam šo atbalstu," žurnālistiem sacīja Zelenskis, piebilstot, ka Igaunija ir izrādījusi līdera lomu, piedāvājot visai Eiropai sadarbības formu, lai palīdzētu Ukrainai karā pret Krieviju.

"Es arī pateicos Igaunijai par atbalstu Ukrainas ceļā uz kļūšanu par Eiropas Savienības dalībvalsti," teica Zelenskis, piebilstot, ka Ukraina novērtē arī Igaunijas atbalstu Ukrainas kļūšanai par NATO dalībvalsti.

"Mums ir ļoti svarīgi, lai Krievija tiktu saukta pie atbildības par savu rīcību, par katru noziegumu un postījumiem, ko tā ir radījusi ar savu agresiju," sacīja Ukrainas prezidents.

Pēc viņa teiktā, tādēļ Krievijai par saviem noziegumiem jāmaksā ar savas valsts un pilsoņu līdzekļiem.

"Šie aktīvi ir jāiesaldē un jākonfiscē," sacīja Zelenskis.

Viņš norādīja, ka gadījumā, ja Krievija tiks saukta pie finansiālas atbildības par karu, tā būs arī svarīga mācība citiem diktatoriem.

Zelenskis noraidīja ierosinājumus par pamieru, sakot, ka tas kalpotu tikai Krievijas interesēm un palīdzētu agresoram kompensēt zaudējumus.

Pēc Ukrainas valsts vadītāja domām, viens no svarīgākajiem šā gada mērķiem ir Ukrainas miera plāna īstenošana, kuram līdz šim pievienojušās vairāk nekā 80 valstis.

"Igaunija bija viena no pirmajām valstīm, kas tam pievienojās, un Ukraina pateicas Igaunijai par atbalstu," sacīja Zelenskis.

Viņš arī pateicās Igaunijai par tās ieguldījumu frontē ievainoto Ukrainas karavīru ārstēšanā.

Jau ziņots, ka Zelenskis trešdien ieradās Igaunijā.

Ceturtdien Tallinā Ukrainas prezidents tikās ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu. 

"Šajā karā mēs visi esam sabiedrotie, kas cīnās par brīvību, jo, uzbrūkot Ukrainai, Krievija uzbrūk visām demokrātiskajām valstīm," tikšanās laikā uzsvēra Kariss.

Zelenskis arī tiksies ar Igaunijas parlamenta spīkeru Lauri Husaru un premjerministri Kaju Kallasu, kā arī teiks uzrunu Rīgikogu deputātiem.

Trešdien Zelenskis ieradās vizītē Lietuvā, kur tikās ar valsts prezidentu Gitanu Nausēdu un teica runu pie Prezidenta pils Viļņā. Pēc Tallinas apmeklējuma ceturtdienas pēcpusdienā Ukrainas prezidents ieradīsies Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits