Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Aizdomas par Sīrijas un Ziemeļkorejas sadarbību ķīmisko ieroču jomā

Pēdējā pusgada laikā pārtverti divi sūtījumi no Ziemeļkorejas, kas adresēti Sīrijas valdības aģentūrai, kas atbildīga par ķīmisko ieroču pārvaldīšanu, liecina ANO Drošības padomes rīcībā nonācis ziņojums.

Ziņojumā, kura saturu otrdien publiskoja ziņu aģentūra Reuters, netiek konkrēti minēts, kas bijis pārtvertajās kravās, taču adresāts - Sīrijas Zinātnisko pētījumu centrs - jau ilgstoši uzskatīts par režīma noslēpumu, tostarp kodolizpētes, ballistisko raķešu tehnoloģiju un pretgaisa aizsardzības programmas uzraugu. Šī aģentūra uztur ciešas saites ar Ziemeļkorejas Ieguves rūpniecības attīstības un tirdzniecības kompāniju, kura iekļauta ANO Drošības padomes "melnajā sarakstā" jau pirms astoņiem gadiem.

Ziņojumā norādīts - ANO Drošības padome pašlaik izmeklē iespējamu slēptu sadarbību Damaskas un Phenjanas starpā ballistisko raķešu programmu un aizliegto ķīmisko ieroču programmu jomā, vēsta Reuters.

Jāatgādina, ka saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūcijām Ziemeļkorejai liegts attīstīt ballistisko raķešu programmu, taču tā aizliegumus regulāri ignorē, tostarp veicot ne tikai raķešu izmēģinājumus, bet arī kodolizmēģinājumus. 

To, kā Phenjana apiet tai noteiktās sankcijas, ilustrē, piemēram, 2013. gada gadījums, kad Panamas kanālā tika pārtverts Ziemeļkorejas kravas kuģis. Tā kravas nodalījumā tika atrastas pavadzīmēs neuzrādītas lidmašīnu un raķešu detaļas

Top komentāri

Mums ir aizdomas
M
Nometīsim pāris simtus bumbu, varbūt līdzēs... .
Che
C
Uzmanību! Mums uz galvas tiek nomesta kārtejā "pīle". Visiem ir skaidrs, kāda ir ASV ietekme ANO. Skaidrs ir arī tas ,kādas ir ASV sabotēšanas metodes. Atceramies kaut vai to kā K.Pauels demonstrēja stikla mēģeni ar it kā ķīmiskajiem ieročiem ,kuri tika atrasti Irākā. Patiesībā nekādu ķīmisko vielu nebija, ta bija tikai zemiska sabotāža. Un visiem zināms ,kas tālāk notika ar Irāku un tās prezidentu .. Tagad Sīrijas valdība ar sabiedroto Krievijas Federācijas atbalstu gūst panākumus cīņā pret ASV radīto ISIS . ASV saprotot ,ka gāzt Asadu neizdosies ,mēģina sabotēt faktus ,pareizāk sakot,sev vēlamo uzdodot par faktiem un šis ir mēģinājums sasaistīt Z-Koreju ar Sīriju , lai ,iespējams, gūtu mandātu militāram iebrukumam Sīrijā .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits