Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Anglijā iestājies sausums, kas var ilgt līdz gada beigām

Anglijas austrumu, dienvidu un centrālajā daļā izsludināts sausuma periods, kas varētu ilgt līdz gada beigām vai pat ilgāk, pirmdien paziņoja Lielbritānijas Vides aģentūra.

Divas pēdējās ziemas Anglijā bijušas nokrišņiem nabadzīgas, tādēļ daudzviet dramatiski samazinājies upju un gruntsūdeņu līmenis. Varas iestādes cerēja, ka šoziem līs biežāk, tomēr nokrišņu daudzums sasniedza tikai 60% no vidējā nokrišņu daudzuma, kas parasti tiek reģistrēts gada aukstākajā laikā. «Tagad ļoti ticams ir ilgtermiņa sausuma periods, kas varētu ilgt līdz Ziemassvētkiem, iespējams, pat ilgāk,» aģentūras pārstāvis Trevors Bišops sacīja raidsabiedrībai BBC.

Vairākos reģionos iedzīvotāji aicināti ievērot ūdens taupības režīmu, bet Anglijas austrumos un dienvidos spēkā stājies aizliegums izmantot ūdeni piemājas dārzu laistīšanai, kas ietekmēšot ap 20 miljoniem iedzīvotāju, arī Anglijas lielākajās pilsētās Londonā un Birmingemā. «Mēs aicinām ikvienu patērēt ūdeni ar apdomu, lai palīdzētu novērst daudz nopietnākas problēmas nākamgad,» piebilda T. Bišops.

Pašlaik nav bažu, ka varētu aptrūkties dzeramā ūdens, tomēr sausums var radīt nopietnas briesmas dabai un lauksaimniekiem, jo īpaši labības audzētājiem. Vairākās upēs, kur ūdens līmenis sasniedzis rekordzemu atzīmi, varas iestādes sākušas zivju glābšanu. Aģentūra paziņojusi, ka tai ir padomā vairāki pasākumi, lai palīdzētu lauksaimniekiem cīņā ar sausumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits