Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV dzimusi pandu meitene nogādāta Ķīnā

Vašingtonas zooloģiskajā dārzā dzimusi panda vārdā Bao Bao ceturtdien nogādāta Ķīnas dienvidrietumos. Šī dzīvnieka vecāki iepriekš atvesti no Ķīnas un saskaņā ar līgumu mazulis vēl pirms četru gadu vecuma sasniegšanas bija jānogādā Ķīnā populācijas uzturēšanas programmas ietvaros, vēsta Associated Press.

Vašingtonas Zooloģiskā dārza apmeklētāju mīlule nogādāta Čendu pilsētā Sičuaņas provincē. Kopā ar trīs gadus veco dzīvnieku uz Ķīnu 16 stundas ilgajā lidojumā devās pieredzējusi veterināre un pandu pazinēja no Vašingtonas zoodārza.

Bao Bao pēc iznākšanas no speciālās transportēšanas kastes izrādīja kautrīgu ziņkārību un jau drīz sāka našķēties ar bambusa dzinumiem.

Lielo pandu saglabāšanas un pētniecības centrs pavēstījis, ka dzīvniekam vispirms gaidāma mēnesi ilga karantīna, tāpat tiks novērota Bao Bao diēta, darbības un vispārējais veselības stāvoklis.

"Pēc karantīnas procesa īstenošanas Bao Bao būs apskatāma plašākai publikai," solījis Pandu centra pārstāvis.

Jaunajam Ķīnas iemītniekam bāzē paredzēta 100 kvadrātmetru plaša teritorija, kurā ir gan iekštelpas, gan liela platība rotaļām svaigā gaisā.

Ņemot vērā, ka pandu meitene nesaprot komandas ķīniešu valodā, kādu laiku viņa būs nodrošināts arī angliski runājošs kopējs, vēsta Xinhua.

Bao Bao ir 11. panda, kura dzimusi ārpus Ķīnas un tiek sugas saglabāšanas programmas ietvaros nogādāta šajā valstī.

Lielā panda ir Ķīnas neoficiālais valsts talismans. Šie dzīvnieki mīt vairākās provincēs, bet lielākoties Sičuaņas provinces kalnos. To uzskata par vienu pasaulē apdraudētākajām sugām, lai gan pērn tās klasifikācija pazemināta uz "neizsargāts". Laikā no 2004. gada līdz 2014. gadam uzskaitīto savvaļas pandu skaits Ķīnā pieaudzis no 1596 līdz 1864. Vairāk nekā 200 pandu dzīvo arī nebrīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits