Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Banda Peru slepkavoja, lai iegūtu cilvēku taukus

Senlaiku mīta vārdā nodēvēta banda Dienvidamerikas valstī Peru nogalinājusi cilvēkus, lai iegūtu viņu taukus un audus, bet pēc tam tos pārdevusi Eiropas kosmētikas kompānijām, piektdien paziņoja Peru policija. Likumsargi aizturējuši četrus bandas locekļus, bet vairāki, to vidū divi itāļi, vēl tiek meklēti, raksta The Times.

Trīs aizdomās turamie paziņojuši, ka nogalinājuši piecus cilvēkus, lai iegūtu nogalēto taukus un pārdotu tos par 15 tūkstošiem dolāru (aptuveni septiņi tūkstoši latu) litrā. Pirms divām nedēļām policija Peru galvaspilsētas Limas autoostā arestēja divus aizdomās turamos un pie viņiem atrada pudeli ar cilvēku taukiem, kas, visticamāk, bija paredzēti pārdošanai. Pateicoties viņiem, pēc trim dienām tajā pašā autoostā tika arestēts vēl viens vīrietis, pie kura arī atrada pudeli ar cilvēku taukiem. Trijotne apsūdzēta slepkavībā, kriminālā sazvērestībā, nelegālā ieroču glabāšanā un narkotiku tirgošanā.

Jūlijā Peru policija saņēma informāciju, ka Andu kalnos dzīvojošo cilvēku tauki tiek pārdoti Limā. Augustā bandā iefiltrējās vairāki policijas darbinieki un ieguva dīvainu biezu šķidrumu, kas vēlāk izrādījās cilvēku tauki. Slepkavu bandas dalībnieku aresti sākās pēc tam, kad šomēnes Limā atklāja no Andu pilsētas Huanuko piegādātu konteineru, kurā atradās cilvēku tauki.

Zināms, ka bandas upuri lielākoties bijuši vienkārši zemnieki, kuriem pirms nogalināšanas izteikts darba piedāvājums. Slepkavu melu tīklos varētu būt nonākuši aptuveni sešdesmit cilvēku. Aizturētie stāstījuši, ka upuriem nocirsta galva, rokas, kājas un izņemti iekšējie orgāni. Tad rumpis pakārts uz āķa, bet zem tā iedegtas sveces, kas miesu sakarsējušas līdz tādai temperatūrai, ka no tās sākuši tecēt tauki, kas krājušies apakšā noliktā vannā. Pēc tam tauki pārdoti starpniekiem Limā.

Policija meklē vēl septiņus bandas locekļus, arī tās līderi Hilario Kudenu, kurš ar cilvēku tauku iegūšanu nodarbojoties jau trīsdesmit gadu. Likumsargi mēģina noskaidrot arī iespējamos tauku uzpircējus.

Par Pishtacos nodēvētais grupējums savu vārdu ieguvis no peruāņu pirmskolumba laika mīta par balto vīrieti, kurš nogalināja, lai iegūtu cilvēku taukus un no tiem izgatavotu ziepes un skaistuma krēmus.

Cilvēku tauki nereti tiek lietoti kā pretgrumbu līdzeklis, bet tos parasti iegūst no pacienta dibena vai vēdera. Tādēļ kosmētikas eksperti šaubās, ka varētu pastāvēt starptautisks cilvēku tauku melnais tirgus. Pēc viņu domām, legālā ceļā tauki iegūstami tik vienkārši, ka šāds melnais tirgus ir bezjēdzīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits