Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bangladešā nogalināts budistu mūks

Bangladešā sestdien nogalināts gados vecāks budistu mūks, paziņoja vietējā policija laikā, kad pārsvarā musulmaņu apdzīvotajā valstī palielinājies reliģisko minoritāšu pārstāvju un sekulāro aktīvistu slepkavību skaits.

Pagaidām neviens grupējums nav uzņēmies atbildību, lai gan slepkavība nomaļajā Bandarbanas rajonā valsts dienvidaustrumos līdzinās tām, ko pēdēja laikā pastrādājuši, iespējams, islāmistu kaujinieki.

Kopš mēneša sākuma šajā Dienvidāzijas valstī notikušas septiņas slepkavības.

Vietējā policija informēja, ka 75 gadus vecā budistu mūka mirstīgās atliekas atrastas netālu no klostera apmēram 350 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas Dakas.

Sākotnējā informācija liecina, ka mūkam uzbrukuši četri vai pieci cilvēki. Viņš ir sadurts un viņam ir pārgriezta rīkle.

Augsta ranga Bangladešas cilvēktiesību advokāts Džiotirmojs Barua norādīja, ka nogalinātais par mūku kļuvis pirms pusotra gada un nesen saņēmis nāves draudus, lai gan nav tos uztvēris nopietni.

Pēdējo gadu laikā, iespējams, islāmisti ir vainoti vai uzņēmušies atbildību par vairākiem desmitiem sūfiju, šiītu un ahmadi musulmaņu, kā arī hinduistu, kristiešu un ārvalstnieku slepkavībām.

Pēdējo nedēļu laikā Bangladešā nodurts ateistu students, divi geju tiesību aktīvisti, liberāls profesors, hindusitu drēbnieks un sūfiju musulmaņu līderis. Par dažām slepkavībām atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts" un teroristu tīkla Al Qaeda atzars Bangladešā.

Sekulārā Bangladešas valdība noliedz Islāma valsts un Al Qaeda saistību ar slepkavībām, sakot, ka nav zināms par to darbību valstī. Par slepkavībām valdība vaino vietējos kaujiniekus.

Bangladešā pārsvarā dzīvo sunnītu musulmaņi, bet tajā ir neliela kristiešu un hinduistu kopiena. Budisti veido nepilnu procentu no Bangladešas 160 miljoniem iedzīvotāju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits