Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Britu jūrnieki pie Somālijas nogalina divus pirātus

Atšaudoties no Somālijas pirātiem laivā, britu jūrnieki nogalinājuši divus uzbrucējus, pieliekot punktu centieniem mierīgā ceļā vienoties par laupīšanas pārtraukšanu, ceturtdien ziņoja Lielbritānijas laikraksti. Incidents izcēlās, kad karaflotes kuģis HMS Cumberland netālu no Somālijas krasta pamanīja pirātu laivu, kas otrdien Adenas līcī bija uzbrukusi Dānijas kravas kuģim MV Powerful.

"Tika izmēģinātas dažādas miermīlīgas metodes laivas apturēšanai, taču tās izrādījās nesekmīgas," The Daily Telegraph pastāstīja britu flotes preses dienestā. "Ar savām laivām sākām riņķot ap pirātiem, taču viņi sāka šaut, tāpēc pašaizsardzības nolūkos atbildējām ar uguni. Pirāti padevās, un jūrnieki pārkāpa viņu laivā." Tur noskaidrojās, ka apšaudē ir miruši divi pirāti, bet vēl viens no, iespējams, agrāk gūtām traumām mira vēlāk.

Kā ziņo Reuters, pirātus britiem palīdzēja notvert Krievijas karakuģis Ņeustrašimij. Iepriekš tā apkalpe iesaistījās MV Powerful cīņā ar pirātiem un tagad bīstamajos ūdeņos pavada vairākus ārvalstu kravas kuģus. Kopumā pirāti pie Somālijas krastiem šogad uzbrukuši jau 83 kuģiem. 12 no tiem joprojām atrodas pirātu rokās, informē AP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits