Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Britu tabloīds vēsta par desmit bērnu mātes no Latvijas prasību pēc lielākas mājas

„Dodiet man lielāku māju, saka desmit bērnu māte no Latvijas, kas saņem 34 tūkstošu sterliņu mārciņu lielus pabalstus” – šādu virsrakstu publikācijai par 31 gadu vecu desmit bērnu māti no Latvijas Lindu Kozlovsku licis britu tabloīds The Sun. Jāpiebilst, ka raksts ir viens no galvenajiem izdevuma materiāliem.

Izdevums norāda, ka Linda Lielbritānijā ieradusies 2008. gadā kopā ar trim bērniem, bet tagad to skaits ir „jūtami pieaudzis”. Daļa bērnu vēlāk atbrauca no Latvijas, vēl trīs piedzima jau Lielbritānijā. „Tagad viņa saka, ka māja ar trim guļamistabām viņas ģimenei nav pietiekami liela. Pašnodarbināta apkopēja, kas iekļauta pašvaldības mājokļu rindā, šobrīd maksā 100 sterliņu mārciņu nedēļā mājas īpašniekam. Tomēr mājokli viņai sameklēja Bostonas pilsētas Linkolnšīrā padome (pašvaldība – Diena.lv),” teikts rakstā.

Laikrakstam L. Kozlovska paziņojusi: „Man ir desmit bērni, kas dzīvo kopā ar mani. Es esmu vienīgais pieaugušais. Es esmu uzņemta padomes rindā uz mājokli, bet mēs joprojām esam spiesti dzīvot šeit. Es gribu lielāku māju. Man šeit nepatīk.” Sieviete arī piebildusi: „Es ierados Anglijā uz dzīvi, jo esmu no Latvijas, tā ir Eiropas Savienība, un es varu šeit ierasties.”

The Sun norāda, ka daži no sievietes bērniem ir spiesti gulēt uz matračiem viesistabā, jo visiem nepietiek gultasvietu. L. Kozlovskas vecākajai meitai ir 16 gadu, bet jaunākajiem – dvīņu puikām – trīs gadi. Vienlaikus rakstā teikts, ka Linda izvairās atbildēt, cik dažādu tēvu ir bērniem.

Laikraksts arī piebilst, ka sieviete gadā dažādos pabalstos un nodokļu atlaidēs saņem 34 tūkstošus sterliņu mārciņu gadā, kā arī darba algā cer saņemt 21 tūkstoti sterliņu mārciņu gadā, kas nav salīdzināms ar Latvijas algu un pabalstiem, kuri ir  9,26 mārciņas par bērnu mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits