Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Dienvidkoreja: Ziemeļkoreja varētu būt nosūtījusi Krievijai piecus miljonus artilērijas lādiņu

Ziemeļkoreja nosūtījusi uz Krieviju konteinerus, kuros, iespējams, atrodas pieci miljoni artilērijas lādiņu, intervijā aģentūrai "Bloomberg News" sacīja Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks, piebilstot, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins vizītē Phenjanā, visticamāk, vēlēsies sarunāt vēl vairāk ieroču.

Seula ir atklājusi vismaz 10 000 kuģu konteineru, kas no Ziemeļkorejas nosūtīti uz Krieviju. Tajos varētu būt līdz pat 4,8 miljoniem artilērijas lādiņu, atklāja Sins.

"Paredzams, ka Putins centīsies panākt ciešāku sadarbību ar Ziemeļkoreju drošības jomā, jo īpaši attiecībā uz militārām piegādēm, piemēram, artilērijas šāviņiem," uzsvēra Dienvidkorejas aizsardzības ministrs.

Sins norādīja, ka Ziemeļkoreja ir nosūtījusi Krievijai arī desmitiem ballistisko raķešu, lai palīdzētu tai uzbrukt Ukrainai. Apmaiņā pret to Krievija ir nodrošinājusi Ziemeļkorejai tehnoloģijas, kas palīdzēs Phenjanai izvietot kosmosā spiegu satelītus, kā arī konvencionālos ieročus.

Saskaņā ar Dienvidkorejas laikraksta "DongA Ilbo" ziņām Putins apmeklēs Ziemeļkoreju jau nākamnedēļ. Satelīta attēli liecina, ka Phenjana aktīvi gatavojas Putina vizītei.

Krievija nosūtīja ekspertus uz Ziemeļkoreju, lai palīdzētu palaist spiegu satelītus. Tāpat tika ziņots, ka Phenjana pastiprinājusi dzinēju testēšanu.

Mediji ziņojuši, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns devis rīkojumu armijai modernizēt artilēriju, kas varētu liecināt par lielāku atbalstu Krievijai. Vienlaikus Dienvidkoreja paziņoja, ka tā izmeklē informāciju, ka Ziemeļkorejas 122 milimetru artilērijas lādiņi, kas ražoti pagājušā gadsimta 70.gados, piegādāti Krievijai, lai izmantotu tos karā Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits