Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Hodorkovskis iestājas par Putina neaizskaramību pēc varas maiņas

Kremļa kritiķis un bijušais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis paziņojis, ka atbalsta ideju par "bijušā prezidenta vai bijušā premjerministra" neaizskaramību pēc varas maiņas valstī, vēsta tīmekļa izdevums Znak.com.

Hodorkovskis, atbildot uz jautājumu, kāds liktenis sagaida Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un valsts galvas ģimeni gadījumā ja viņš nāktu pie varas, fonda Atvērtā Krievija dibinātājs sacīja: "Es neredzu konfrontāciju mūsu starpā privātā sfērā, mūsu rēķini ir slēgti. Viņš ir mans politiskais oponents. Es uzskatu, tas ir pareizi un pietiekami, ka bijušajam oponentam - bijušajam prezidentam vai bijušajam premjerministram - būs pilna neaizskaramība, kā tas ir noteikts normālās valstīs (gadījumā, ja viņi neveic personīgus noziegumus)."

Vaina vai nevainīgums ir jākonstatē tiesai, uzsvēra Kremļa kritiķis.

"Viņi ir jāatbrīvo no atbildības par savu darbību politiskās dzīves laikā, ja tie nav kriminālnoziegumi, bet tas ir jādara tiesai," uzsvēra Hodorkovskis.

Lustrācija - tas ir ceļš uz nekurieni, viņš piebilda.

"Valstī ir pārāk daudz naida, sabiedrība ir pārāk sašķelta. Kādam ir jāsāk piedot, un, ja mēs uzskatām, ka mēs esam morālāki cilvēki nekā mūsu oponenti, un mēs ceram, ka tā tas arī ir, tad piedot ir jāsāk mums," viņš uzsvēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits