Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Jaunā Lībijas vara atļāvusi daudzsievību

Lībijā pēc diktatora Muamara Kadafi gāšanas pie varas nākusī Nacionālā Pārejas padome (NPP) atcēlusi Kadafi varas gados spēkā bijušo likumu, ar kuru aizliegta daudzsievība, vēsta telekanāls Euronews, norādot, ka līdz ar to tagad poligāmija Lībijā ir oficiāli atļauta.

Iepriekš svinīgā mītiņā Bengāzī oficiāli tika paziņots par "valsts pilnīgu atbrīvošanu no Muamara Kadafi".

Ja Kadafi varas gados valstī tika ieturēts sekulārs kurss, tad tagad NPP paziņojusi, ka jaunā Lībija tiks būvēta uz šariata normu pamata. NPP priekšsēdētājs Mustafa Abdeldžalils gan neprecizēja, cik skrupulozi jaunās varas institūcijas nolēmušas ievērot tradicionālo musulmaņu tiesību normas.

Lībijas jaunā vara svētdien oficiāli pasludināja valsts atbrīvošanu no 42 gadus valdījušā diktatora Muamara Kadafi režīma.

"Atbrīvošanas deklarācija. Paceliet augstu savas galvas! Jūs esat brīvi lībieši," paziņoja NPP priekšsēdētāja vietnieks Abdels Hafizs Goga. "Lībijas tauta apstiprina, ka ievēros starptautiskās tiesības, savstarpējās intereses un veidos sadarbību ar visām valstīm, jo īpaši Lībijas kaimiņvalstīm." "Mēs sākam jaunu posmu, kas prasa lielāku atbildību no mums visiem. Lai dzīvo revolūcija! Lai dzīvo Lībija!" tūkstošiem Bengāzī sanākušos lībiešus sveica Goga. Ceremonijā godināti arī valsts atbrīvošanā kritušie.

Saskaņā ar izstrādāto plānu pēc paziņojuma par Lībijas atbrīvošanu mēneša laikā būtu jāizveido pagaidu valdība, bet astoņu mēnešu laikā jāsarīko Konstitucionālās sapulces vēlēšanas. Pēc tam gada laikā būtu jānotiek parlamenta un prezidenta vēlēšanām.

Jau ziņots, ka ceturtdien Kadafi tika smagi ievainots un vēlāk mira lojālistu pēdējā bastionā Sirtā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits